Je třeba informovat distributora při závadě v HDS zjištěné při revizi?

<< < (2/5) > >>

Jiří Schwarz:
Zažil jsem závadu na PENu. Když tam volal majitel chaty, setkal se s velkou neochotou, nedůvěrou že to je "jejich" závada...
Tak jsem tam zkusil zavolat, představil jsem se, nadiktoval číslo RT, popsal závadu včetně naměřených hodnot a pochválil je za to, že hovory mají zaznamenané... A šlo to hned zařídit a do druhého dne opravit...

Vlado Konrád:
Som za hlásenie. Inak to tak zostane až do ďalšej periodickej revízie u distribútora. Ak na to vôbec ich revízny technik príde, kedže meria len Zs v HDS
 Túto sobotu bola závada v HDS ,  takmer odtavený PEN. Zs 4,9 ohm. Nahlásil som na hotline ,  hovor nahrali do 15min telefonovali z prevádzky a do dvoch hodín závadu odstránili. Je ale pravda, že toto bol nebezpečný stav

Rozmahel Vladimír:
Citace: Žvak Petr  30.05.2017, 14:11

...byly zjištěny závady v HDS - velký přechodový odpor na PEN vodiči. Dotáhnout to nejde a činí 0,5ohmů....
Zkuste trochu popsat měřící metodu.

Žvak Petr:
Citace: Rozmahel Vladimír  31.05.2017, 08:14

Zkuste trochu popsat měřící metodu.

Jednoduchá - měřením impedance.
Al kabelové oka na PEN a L1-L3 na přívodním kabelu jsem jemně škrábnul šroubovákem a změřil L1 - přívod PEN, L1 - odvod PEN. Už na první pohled je lišta PEN zkorodovaná.

Žvak Petr:
Citace: Žvak Petr  02.06.2017, 05:31

Jednoduchá - měřením impedance.
Al kabelové oka na PEN a L1-L3 na přívodním kabelu jsem jemně škrábnul šroubovákem a změřil L1 - přívod PEN, L1 - odvod PEN. Už na první pohled je lišta PEN zkorodovaná.

Rozdíl mezi L1 - PEN přívod a L1 - odvod = 0,47ohmů
Je to přesně tolik, o kolik se liší naměřená hodnota na koncovém obvodu oproti minulému
měření.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana