Jak postupovat v případě vypnutého zaplombovaného hlavního jističe elektroměru?
Rozvodak:
Kdyz delali sit, tak puvodni majitel nechal osadit RE na dvojtarif (do budoucna). Vodice k HDO nejsou pripojeny a jistic 1f vypojen pod krytem (spravne se to tak dela), ta plomba ve vypnutem stavu je tam pro ostatni, aby vedeli ze je to odpojeny a nikdo s tim nemanipuloval.
Tomuhle elektromeru sviti displej i po vypnuti napeti, nicmene po zapnuti sviti symboly L1-3, to znamena pritomnost vsech fazi v elektromeru. Tim se da vyloucit chybejici pojistka. T2 na displeji je aktualne zobrazovany tarif, ten do ktereho se nacita je oznacen sipickou dole u toho co je vytiskly pod displejem.
Paklize neni instalace vypojena v elektromeru pro dluh, zavada je v instalaci.
František Šohajda:
Citace
Ty neukončené dráty jsou na HDO. Nevidím důvod aby byly nějak ukončeny, když se na nich napětí objevit nemůže, když je zaplombovanej jistič pro HDO.... nejsme v Eex aby musely být všechny dráty ukončeny ve svorce...
To je Honzo standartní věc , (U E ONu) tak je zapojeno tisíce elměrů.Tak to i chtějí!
Od toho je plomba na jištění budoucího HDO. Prý pro bezpečnost! ;)
Kdyby nebylo na display nic vidět, bylo by to bez napětí...Ale je tam něco vidět, musí tam být napětí !Chybu hledejte jinde!
Jarda30:
(poklona) všem za cenné rady! ;)
Převážně všichni píšete, že jsou hodiny a hlavní jistič pod napětím. Je tedy třeba hledat "problém" někde na cestě od hlavního jističe k rozvaděči v chalupě.
Uživatel Rozvodak ale psal, že tento typ elektroměru zobrazuje údaj i když není pod napětím. Jak to tedy je? Chalupu mám 80km od mého bydliště a nerad bych tam tahal elektrikáře jen kvuli tomu, že mi řekne "blboune, nejde ti do hodin proud" :(
Jen pro dovysvětlení: Chalupu jsem koupil a nyní probíhá na KN zápis. Až poté budu elektriku převádět na mě. Proto se musím spokojit s tvrzením předešlého majitele, že je opravdu vše zaplaceno. Předpokládám, že když nyní zavolám na ČEZ, že mi stejně k tomuto odběrnému místu žádné informace nesdělí.
Jarda30:
Ještě se zeptám, jak je to když někdo přestane platit zálohy? ČEZ pouze vypne proud, nebo i odmontuje a odveze elektroměr? Díky
Jirka Š. Svejkovský:
Buď odmontuje elektroměr nebo vypne a plombou zajistí ve vypnuté poloze jistič před elektroměrem. Záleží na nich.
Proč se ptáte?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana