Jak postupovat v případě vypnutého zaplombovaného hlavního jističe elektroměru?
Jiří_Hrubý:
Na displeji jsou nuly především proto, že není osazeno HDO a tudíž NT (T2) se nenačítá.
A v chatě se svítí, nebo ne? To tu nepadlo. Zkontrolovat jističe v chatě, pak zavolat elektrikáře.
Jan Franěk:
Citace: Jiří_Hrubý 12.05.2017, 15:38
A v chatě se svítí, nebo ne? To tu nepadlo. Zkontrolovat jističe v chatě, pak zavolat elektrikáře.
Ale padlo
Citace: Jarda30 12.05.2017, 14:22
Navíc, co je podstatné elektrika mi v chalupě prostě nejde (v domovním rozvaděči je samozřejmě vše zapnuté).
Také tam mohou chybět pojistky před elektroměrovým pilířem. Už jsem zaznamenal několikrát, že pokud objekt nebyl déle využíván, tak soused si jeho pojistky "zapůjčil" v případě "nouze". ;)
Edit:
TeĎ jsem si všimnul že elektroměr svítí. Tedy do něj elektrika jde. Problém bude zřejmě jinde než v pojistkách
Volba pozvání elektrikáře je jistě správná. (jednicka)
Jiří Schwarz:
Ty "nuly" na displeji elektroměru by nemusely znamenat problém, protože je tam také symbol T2 a ten by neměl být aktivní, když je i ten jistič zaplombovaný ve vypnuté poloze.
Teď nejsem jistý jestli elektroměr na obrázku potřebuje "první" fázi nebo "jakoukoliv" fázi aby zobrazoval displej.
Nemůžeme vyloučit, že tam nejsou všechny fáze v objektu a že tazatel to, co mu nejde, má právě na těch, co "chybí". Pro elektrikáře by to neměl být problém, ale na dálku jistě někoho napadnou i jiné možnosti co může být špatně...
Jan Bocek:
Citace: Jarda30 11.05.2017, 13:24
Koupil jsem rekreační objekt který byl delší čas opuštěný.
Volal jsem předchozímu majiteli a ten mi sdělil že před dvěma lety se překládalo vedení ze sloupů do země a při té příležitosti byl osazen nový pilíř s elektroměrem a že ho asi nezapnuli (objekt se opravdu dlouho neužíval a tak si toho nikdo nevšimul).
původní majitel.
Citace: Jarda30 12.05.2017, 14:22
Navíc, co je podstatné elektrika mi v chalupě prostě nejde (v domovním rozvaděči je samozřejmě vše zapnuté). No koukám, že na to budu muset někoho pozvat. Sám se vtom hrabat nebudu.
Pokud byly přeložka z volného vedení na kabelovou a objekt byl nepřístupný v roce 2011, tak zřejmě není propojen pilíř s chatou....to se stává, pokud se majitel na výzvu nedostaví.
Všimněte si toho zeleno/žlutého odblankovaného drátu trčícího nad elektroměrem.. ..a ty neukončené dráty "u hodin" se mi také moc nelíbí.
Vít Rotrekl:
Citace: Jan Bocek 12.05.2017, 21:50
Všimněte si toho zeleno/žlutého odblankovaného drátu trčícího nad elektroměrem.. ..a ty neukončené dráty "u hodin" se mi také moc nelíbí.
Ten ZŽ drát je na uzemnění elektroměru, dle PP se tam můsí dát, i když už se nějakej pátek elektroměry co je potřeba uzemnnit nemontují...
Ty neukončené dráty jsou na HDO. Nevidím důvod aby byly nějak ukončeny, když se na nich napětí objevit nemůže, když je zaplombovanej jistič pro HDO.... nejsme v Eex aby musely být všechny dráty ukončeny ve svorce...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana