Proč není dostatečný přívod 16A/5x2,5 pro 3 fázovou desku 7kW?

<< < (3/5) > >>

Jan Bocek:
Citace: David Hruda  04.05.2017, 15:34

Deska ale bude nejspíš na dvě fáze.

Kolega v Návodu čte 400 V, L1+L2+2N+PE, ale mám tady jen jeden modrý drát....jak to mám zapojit? To je ale ještě ten lepší případ. Mnozí výrobci dělají universální desky do celého světa a pak je Návod, kde je část schéma zapojení tak složitě a nezvykle nakreslený, že běžný elektrikář od toho uteče. Zvláště když vidí, že deska stála 22 tisíc......
Proto jsem uvedl,že problém může být v Návodu a ne v dimenzování vodičů.

Mnozí si myslí, že ke sporáku má vést "čtverka",  protože se tam vždy tahala. Jenže to byla doba, kdy se čtverka tahala v hliníku a ne v mědi.

Vít Rotrekl:
Citace: Jan Bocek  04.05.2017, 15:55

Mnozí si myslí, že ke sporáku má vést "čtverka",  protože se tam vždy tahala. Jenže to byla doba, kdy se čtverka tahala v hliníku a ne v mědi.

A taky to bylo v TN-C...

Kolega v Návodu čte 400 V, L1+L2+2N+PE, ale mám tady jen jeden modrý drát....

Osobně to řeším tak, že Hnědý a čerý drát zapojím jako L1 a L2 a šedý a modrý drát jako N1 a N2. Samozřejmě patřičně označím i v rozvaděči.

Michal Čmiel:

Kolega v Návodu čte 400 V, L1+L2+2N+PE, ale mám tady jen jeden modrý drát....jak to mám zapojit? To je ale ještě ten lepší případ. Mnozí výrobci dělají universální desky do celého světa a pak je Návod, kde je část schéma zapojení tak složitě a nezvykle nakreslený, že běžný elektrikář od toho uteče. Zvláště když vidí, že deska stála 22 tisíc......
Proto jsem uvedl,že problém může být v Návodu a ne v dimenzování vodičů.

No a v případě že máte 2L tak měníte i jistič z 3P na 2P?
 (poklona)  za odpověď.

Miroš Jan:
Citace: Michal Čmiel  26.09.2017, 22:18

(poklona)  za odpověď.

Proč?

Jiří Schwarz:
Citace: Michal Čmiel  26.09.2017, 22:18

...

Sorry, ale tohle je dotaz člověka, který by snad ani neměl vlastnit šroubovák, měl by držet ruce za zády a jen se dívat na někoho, kdo o elektrice něco ví   (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana