Proč není dostatečný přívod 16A/5x2,5 pro 3 fázovou desku 7kW?

<< < (4/5) > >>

Jiří_Hrubý:
On ten dotaz může vycházet i z toho, že se někomu nelíbí ten nevyužitý pól-modul k ničemu.
Dá se místo něj získat kousek místa v rozvaděči, třeba na 1P pro troubu.
Použít 2P jistič není nic proti ničemu, ale je to zbytečný, pokud už tam 3P je a není třeba získat místo.
Taky raději na 1f motor použiju 2P motorový spínač, než se klemovat s 3P, přijde mi to čistější.

Miroš Jan:
Citace: Jiří_Hrubý  27.09.2017, 08:25

Taky raději na 1f motor použiju 2P motorový spínač, než se klemovat s 3P, přijde mi to čistější.

Co to je 2P motorový spínač?
Na 1 F motory, používám výhradně spouštěče motorů!
2P jistič, jsem nikdy nepoužil.

Jirka Š. Svejkovský:
Třeba tento

Jiří_Hrubý:
Citace: Miroš Jan  27.09.2017, 08:50

Co to je 2P motorový spínač?
Na 1 F motory, používám výhradně spouštěče motorů!
2P jistič, jsem nikdy nepoužil.

Nazývat pasivní nadproudý ochranný prvek spouštěcím je sice běžný slang, ale ať to má tlačítka, nebo páčku, pořád je to motorový jistič s nastavitelnou spouští. Spouštěč motoru oproti tomu je aktivní prvek zajišťující rozběh motoru, eventuelně doplněný nadproudou ochranou.
I obyčejný přepínač Y/D je spouštěčem motoru.
Ale taky všemu před motor říkám spouštěč.

Miroš Jan:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  27.09.2017, 09:34

Třeba tento

Tento typ je do domácnosti jako stvořený. :)
Do rozvaděčů strojního zařízení ,  bych toto neinstaloval. Stačí si porovnat technické údaje.;)

Citace: Jiří_Hrubý  27.09.2017, 09:53

Nazývat pasivní nadproudý ochranný prvek spouštěcím je sice běžný slang, ale ať to má tlačítka, nebo páčku, pořád je to motorový jistič s nastavitelnou spouští. Spouštěč motoru oproti tomu je aktivní prvek zajišťující rozběh motoru, eventuelně doplněný nadproudou ochranou.
I obyčejný přepínač Y/D je spouštěčem motoru.
Ale taky všemu před motor říkám spouštěč.

Pokud má výrobce v katalogu uveden název "Spouštěč motorů",  nehodlám na to nic měnit.!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana