Je nutné dělat kalibraci u KEW 4200 pokud vyhovuje kalibrační smyčce?

<< < (4/6) > >>

Verenavský:
Citace: Jiří Schwarz  20.04.2017, 14:37

Není špatné "začít" měřením malých odporů - vyzkratovat měřicí hroty, tím se vyloučí nějaký problém na měřicích šňůrách nebo přechoďáky v konektorech.

A když mě "dvoje kleště" měřily podivné hodnoty zemničů, cvaknul jsem je na zábradlí a bylo jasné, že asi bude někde problém, protože ten kus železa "do zkratu" by měl ukázat nulu nebo hodnotu velmi blízkou nule.

Mèŕením spojitosti by se vlastnè revize mèla začít. :)

Vít Rotrekl:
Můj názor:
Ta předchozí revize je vaše? Nebo někoho cizího? Předchozí revizák si klidně mohl hodnoty vycucat z prstu. Netrápil bych se tím... Měřák naměřil vyhovující hodnotu, nevidím žádný problém - volný spoj nebo něco podobného - netrápím se tím.

Nedávno jsem udělal pokus při měření impedance, náhodou jsme se s tatítekm sešli zaráz na jedný přípojce, tak jsme to zkusili
Tatík mám Profitest II, už nějakej pátek odhadem alespoň 15 let. Pravidelně co dva roky kalibrovanej. Já mám C.A. 6116N necelý 2 roky.
 Vedení AYKY 3x240+120 cca 500m. Já naměřil impedanci kolem 0,45Ohm on někde kolem 0,25Ohm, už si to přesně nepamatuju.... A včíl, kde je chyba?

Petr Pospíšil.:
Citace: Vít Rotrekl  20.04.2017, 21:10

Nedávno jsem udělal pokus při měření impedance, náhodou jsme se s tatítekm sešli zaráz na jedný přípojce, tak jsme to zkusili
Tatík mám Profitest II, už nějakej pátek odhadem alespoň 15 let. Pravidelně co dva roky kalibrovanej. Já mám C.A. 6116N necelý 2 roky.
 Vedení AYKY 3x240+120 cca 500m. Já naměřil impedanci kolem 0,45Ohm on někde kolem 0,25Ohm, už si to přesně nepamatuju.... A včíl, kde je chyba?

Nejsou moje. Revize jsou od dvou nezávislých RT. Přece by MP měli po kalibraci měřit všechny stejně. Proto mě napadlo, že chyba je na mé straně.

Petr Pospíšil.:
Můj revidovaný obvod pro EZS  B6A vyhovuje, ale naměřené hodnoty na stoupačce úplně nahoře už nemusí vyhovovat
hodnotě pojistky v HDS.
Proto mě znepokojil ten rozdíl.

Milan Hudec:
Citace: Vít Rotrekl  20.04.2017, 21:10

Můj názor:
Ta předchozí revize je vaše? Nebo někoho cizího? Předchozí revizák si klidně mohl hodnoty vycucat z prstu. Netrápil bych se tím... Měřák naměřil vyhovující hodnotu, nevidím žádný problém - volný spoj nebo něco podobného - netrápím se tím.

CA měří smyčky buďto nějakým pidiproudem v mA. nebo pak max.několika málo Ampéry, takže v porovnání s měřáky které používají desítky Ampér jsi jinde.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana