Je nutné dělat kalibraci u KEW 4200 pokud vyhovuje kalibrační smyčce?
Radim Strycharski:
Výsledky kvalitních a srovnatelných MP by se měly přibližovat, rozdíl 0,2 ohmu je nepřípustný.Po tíž je v trendu poslední doby, kdy se jednorázové vyšší proudy nahrazují sekvencemi malých proudů a následným výpočtem MP. Malý proud klade vyšší nároky na ostrost hrotu, jeho čistotu a taky sílu přítlaku při měření. Profitest měří přesněji, používá ale taky podle mého názoru relativně malý proud kolem 4 A. Když jsem měřil v HDS s vazelínou a obroušenými hroty, tak z pěti měření jsem měl pět různých hodnot. To nepovažuji za seriozní měření. Důvěru mám v měřáky, které měří desítkami A. Tam není výjimkou, že přijdu na revizi po čtyřech letech a naměřím stejnou hodnotu na setinu přesně.
Rozmahel Vladimír:
Citace: Radim Strycharski 21.04.2017, 08:41
...Profitest měří přesněji, používá ale taky podle mého názoru relativně malý proud kolem 4 A....
Souhlasím s Vámi. Kde jste ale našel ten měřící proud 4A?
Radim Strycharski:
Profitest jsem používal v letech 2005 až 2010, šlo o nějakou starší verzi z devadesátých let a tuším, že jsem to zahlédl v nějakém prospektu nebo návodu. Byly tam snad i nějaké desetiny; 4,6 A nebo tak něco.
Václav Třetí:
Že by zatěžovací odpor 50 Ohmů jako u staré PU 130? Ta ovšem na svoji dobu (před 40 léty) měřila velmi dobře.
Rozmahel Vladimír:
Je to v katalogu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana