Co nám přináší/mohla by přinést, nová ČSN 33 2000-6 ed.2?

<< < (5/49) > >>

Verenavský:
Citace: Maroš Klein  18.04.2017, 07:51

Naháňačku adries ostatných zúčastnených prenechám investorovi ktorý keď už má ich čísla účtov, tak nech si k nim zoženie do správy aj ich podpisy.

:) :) :)

J Lhava:
Citace: Miroslav Revús  17.04.2017, 23:37

The person or persons responsible for the design, construction and verification of the installation shall give the report, which takes account of their respective responsibiliti es, to the person ordering the work, together with the records mentioned

Ja bych tedy rekl, ze "shall" znamena "meli by",  nikoli "musi".

David Hruda:
shall= musí

Milan Hudec:
Já bych zůstal u order.
Normotvůrce mohl zcela dobře slovo přeložit coby "objednavatel či zadavatel" podobně jako u revizí pravidelných.
Namísto toho použil překlad "nařídit" což svědčí o jeho snaze odlišení významu článku.

Jan Bocek:
Nová šestka ed. 2 je opravdu o formě a formulářích?

Připadá mi to jako tvrzení, že provozovatel ( objednatel) musí podepsat příjem revizní zprávy.
Necháváme  podpisovat jen předávací protokoly, které přikládáme k faktuře.
Viděl jsem tisíce VRZ a velice málo bylo podepsáno provozovatelem . Ale v hlavičce VRZ bylo obvykle uvedeno o jaké zařízení se jedná, kde je umístěno a kdo je provozovatel. To je důležitější než podpis. Provozovatel potřebuje VRZ k provozu EZ, ale proč ji má podpisovat?

Obvykle je uvedeno, co mají zprávy obsahovat a jméno s podpisem tvůrce.
Formy a formuláře jsou vždy jen informativní.

Projektant, ale i konstruktér a každý kdo kreslí nějaký výkres, tak je slušnosti se na něj podepsat, coby tvůrce. To vyžaduji i od elektrikáře, který nakreslí " výkres, neboli malůvku" na jednu A4. Tak a napiš zde datum, jméno hůlkovým písmem a prosím celé jméno a podpis.

A do složky dokumentace o skutečném provedení prosím firmu, aby tam napsala své prohlášení o shodě. Vzorů je dostatek....al e důležité je, že my firma máme oprávnění a dodrželi jsme všechny normy a doporučení a máme také jméno, adresu, telefon a umíme se podepsat. Vyzkoušejte to, jak to funguje na "zhotovitele".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana