Co nám přináší/mohla by přinést, nová ČSN 33 2000-6 ed.2?

<< < (4/49) > >>

Miroslav Revús:
Citace: David Hruda  17.04.2017, 23:42

Příloha je samozřejmě informativní.

A to je dôležité, nie je záväzná a dá sa od nej odkloniť.

Osobne by som do revíznej správy uvádzal údaje o projektantovi aj zhotoviteľovi a to aj s informáciou o stupni projektu.
A do nedostatkov by som uviedol, že zhotoviteľ, firma XY, vyhotovila inštaláciu podľa projektu pre stavebné povolenie a nedodala projekt skutočného vyhotovenia, ako to od nej požaduje Zákon č. .....

Ak by sa informácie o zhotoviteľovi nedali získať, uviedol by som do správy, že objednávateľ odmieta tieto informácie poskytnúť.

Je to alibistické, ale nechcem prebrať na seba cudziu zodpovednosť. Mám svojej dosť.

No a ďalej by som postupoval bežným spôsobom pri výkone revízie (prehliadka, kontrola súladu s projektom a normami, meranie, napísanie správy.).

Jozef Baránka:
RT sa nemusí doprosovať projektanta a montážnika, aby mu podpísali revíznu správu. Revíznou správou sa preukazuje prevádzkovateľ, on musí vedieť vysvetliť, prečo nemá podpisy od projektanta a montéra. Ak od nich nedostane podpisy, bude sa tam musieť podpísať sám prevádzkovateľ  :)

František Šohajda:
Citace

Voľne preložené to znamená, že osoba/osoby zodpovedné za návrh, zhotovenie a revíziu inštalácie vydajú doklad o prebratí zodpovednosti, ktorý doručia investorovi.
Formulácia nikde neuvádza, že to musí byť uvedené v revíznej správe. Takýto doklad sú povinní jednotliví účastníci vydať, ale kľudne každý sám za seba.

Takto přeložené bych to bral jako zásadní!
Vždyť projektant ani montážník nemusí být Honza od vedle....Větši nou odborné věci dělají projektanti a montážníci běžně i 400km vzdálení! A získat podpisy od takových vzdálených firem může být problém pro RT!
Může být i eletronická forma podpisu,ale to řada starších kolegů do RZ neumístní!
Zejména když bude mít RT nějaké připomínky k instalaci ,  tak mu do RZ nikdo nic nepodepíše, natruc! :)

Pavel Horský:
Pánové, když to tady tak čtu, tak mě napadá ono známé pořekadlo, že nejhorší smrt je z vyděšení  :)
Život půjde dál stejně jako doposud.
Nevěřím, že i ten nejpoctivější RT bude někde hledat projektanta.
Je to jednoduché. Kolonka pro jeho podpis se prostě vypustí a bude to.
Žádná křeč.

Maroš Klein:
Vyzerá to na snahu ,  aby východisková revízia prestala byť výlučnou doménou „jedného muža“.
Je to vlastne dokument, ktorý musí byť zachovaný počas celej životnosti inštalácie, a je teda celkom logická snaha zatiahnuť do poslednej fázy pred spustením do prevádzky viacero priamo zúčastnených.
A ak sa teda uznáva, že východisková revízia je prvotným a základným potvrdením bezpečnosti pri spustení do prevádzky, v podstate jej rodným listom, potom je dobré uznať aj to, že v dnešnej dobe už RT nie je pôrodná baba pre všetko. Rodí investor a otcovia sú minimálne dvaja. :)

Uvidíme ale ako dopadne snaha našich učencov o jedinečné národné dodatky. Zatiaľ majú čas vyše dva roky, a možno sa dovtedy poučia zo super rýchleho prekladu a doplnkov cz.
Za seba to ale nevidím ako zvlášť zlý krok, a aj tie ďalšie podpisy je možné vnímať ako súhlas zainteresovaný ch z kontrolou a odobrením ich diela. Navyše je v inštalácii vždy dosť miest, ktoré RT pri revízii nevidí, a potvrdenie o ich správnom prevedení sa vždy hodí.

Citace: Pavel Horský  18.04.2017, 07:09

Je to jednoduché. Kolonka pro jeho podpis se prostě vypustí a bude to.

Alebo ju tam ponechať prázdnu, bárs aj na desať podpisov.
Ak to bude u nás podobné, miesto pre podpisy projektanta a zhotoviteľa do správy bez problémov zapracujem, ale správu odovzdám len so svojím podpisom. Naháňačku adries ostatných zúčastnených prenechám investorovi ktorý keď už má ich čísla účtov, tak nech si k nim zoženie do správy aj ich podpisy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana