Co nám přináší/mohla by přinést, nová ČSN 33 2000-6 ed.2?
Jirka Š. Svejkovský:
Provedu instalaci a vyhotovím výchozí revizi. Závěr bude "Zařízení není schopno bezpečného provozu" (protože přívod, který jsem nedělal) . Odevzdám, pošlu fakturu a těším se, jak mi ve lhůtě dorazí penize na účet. Jak dlouho ze budu těšit?
Miroš Jan:
Citace: Mikulecký 16.04.2019, 15:16
No a ?
To je odpověď RT?
Neměl by jste se zeptat , co tam je?
2 x 6mm není pro vás důvod k zamyšlení pane "RT"?
A netykejte mi, prosím.
Tak to pardón.
A proč bych se měl ptát?
Pokud dostanu zadání na VRZ bytu, tak provedu VRZ bytu.
Pokud chcete diskutovat, takl si laskavě nastudujte všechny relevantní požadavky. (norm) (norm)
Petr Pavlíček 1:
Citace: Mikulecký 16.04.2019, 09:22
Včera jsem viděl výchozí revizní zprávu už podle nové ed.2.
Projektant, zhotovitel, RT - jedna osoba a zprasené.
Kompletní rekonstrukce bytu.
Projekt neřešil přívod!, zhotovitel ho neděla! a RT ho vyjmul z revize.
Přívod v Al v novém bytě.
Je někde uvedeno, že přívod MUSÍ být součástí revize??
Myslím si, že to tady trochu offtopic...
Myslím si, že o rozsahu revize vždy rozhoduje objednatel revize, pokud o tom nic neví, nechá si třeba od RT poradit.
V tomto případě si myslím, že to od projektanta trochu prasečina je. U el. instalace bytu bych jako projektant měl vycházet od přívodu a jeho jištění. Pokud tedy zjistím, že mi jde do bytu např AYKY 4x10, měl bych na to alespoň investora upozornit, že to nevyhovuje dnešním předpisům. Co je před hlavním jističem už je starost někoho jiného... (nejsem projektant)
Samozřejmě jako zhotovitel bych měl dodržovat projekt a jako RT bych měl revidovat v rozsahu projektu nebo dle zadání investora.
Mikulecký:
Od koho mám dostat objednávku na revizi?
Když budu mít 50 par. 6,8,9a10 a slíbím, že někomu (ekonomka na mateřské) předělám elektroinstala ci v bytě, tak nebudu vymezovat rozsah revize.
Uvádím el. zařízení do provozu. Práci mám přesně podle projektu, který jsem sám vypracoval. Ale....... raději nic .......
Stále jen...pokud zaplatí...přij de faktura...a co svědomí - nějak se vytratilo.
Klidně zmíním i jméno.
Mikulecký:
Jestli někdo dělá revizi bytu a neuvádí ani jaký je jistič před
hodina a neuvede přívodní kabel do BR a zjistí, že je to
proti základním normám a podepíše, předá a čeká s klidem na odměnu. No tedy ............??
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana