Co nám přináší/mohla by přinést, nová ČSN 33 2000-6 ed.2?
Petr Pavlíček 1:
Citace: Mikulecký 17.04.2019, 13:51
Jestli někdo dělá revizi bytu a neuvádí ani jaký je jistič před
hodina a neuvede přívodní kabel do BR a zjistí, že je to
proti základním normám a podepíše, předá a čeká s klidem na odměnu. No tedy ............?
Ale RT přeci není žádný mesiáš. Když bude objednatel chtít revizi bytu s přesně daným vymezením asi k tomu bude mít nějaký důvod. RT nebude dělat detektíva jaké důvody ho k tomu vedou.
Jak psali kolegové, to bych mohl taky skončit s revizí až v elektrárně.
Zdeněk Friedrich:
- Objednávka
- Ověření oprávnění k pracím na VTZ elektro příslušného rozsahu
- Smlouva s vymezením rozsahu prací, které budou prováděny dle platných ČSN a
souvisejících předpisů, případně vymínění si provedení výchozí revize nezávislým
revizním technikem před převzetím díla, pokud se vyskytnou nějaké důvodné
pochybnosti o kvalitě odvedené práce
- Fakturace a úhrada faktury
Pokud není např. z důvodu kolenovrtství objednatele nebo jeho neznalosti základních právních úkonů zachován alespoň výše uvedený postup, není si na co stěžovat, a je zcela nesmyslné a na hraně (přeberte si čeho), poukazovat na neumětelsví jakéhokoliv dodavatele.
Nepochopil jsem z jakého důvodu bylo vlákno znovu otevřeno a z jakého titulu se vlastně stěžovatel dožaduje potvrzení vlastního názoru. ::)
František Šohajda:
proti základním normám a podepíše, předá a čeká s klidem na odměnu. No tedy ............?
Také, když si objednáte výměnu a vyvážení pneu na autě jste přesvědčen, že za cenu výměny pneu vám udělají výměnu oleje, čistění klima,nastavení brzd, nastavení světel a podobně??
To by ten mechanik musel být na hlavu!! (zle)
Ekvivalent revizi kterou popisujete!! (dance)
Jan Bocek:
Citace: Mikulecký 17.04.2019, 13:43
Od koho mám dostat objednávku na revizi?
Když budu mít 50 par. 6,8,9a10 a slíbím, že někomu (ekonomka na mateřské) předělám elektroinstala ci v bytě, tak nebudu vymezovat rozsah revize.
Uvádím el. zařízení do provozu. Práci mám přesně podle projektu, který jsem sám vypracoval. Ale....... raději nic .......
Stále jen...pokud zaplatí...přij de faktura...a co svědomí - nějak se vytratilo.
Klidně zmíním i jméno.
Přečtěte si to, co jste napsal 3-5 x. To je fakt jako řeč u piva. Přesto, že máte tolik paragrafů. Když jsem před mnoha léty nastoupil k jedné Elektro firmě, tak mi občas šéf připomínal, že vysoká škola ještě nikoho nezbavila blbosti. Bylo to výstižné a stále to platí.
Jak jste k tomu přišel, že je to proti základním normám? Můžete je definovat?
Citace: Zdeněk Friedrich 17.04.2019, 15:07
Nepochopil jsem z jakého důvodu bylo vlákno znovu otevřeno a z jakého titulu se vlastně stěžovatel dožaduje potvrzení vlastního názoru. ::)
Také jsem to nepochopil. Připadá mi to jako diskuse v PL na dvorečku.
Někteří lidé vypijí pár piv a pak se pouštějí do odborné diskuse a myslí,
že se jedná o soutěž " mozgové akrobacie".
Jan Franěk:
Od koho mám dostat objednávku na revizi?
Cože? To si děláte srandu? ;D ;D Vy nevíte kdo si vás na revizi objednal? Vy děláte bez objednávky?
Když budu mít 50 par. 6,8,9a10 a slíbím, že někomu (ekonomka na mateřské) předělám elektroinstala ci v bytě, tak nebudu vymezovat rozsah revize.
Jasně, to je ta revize špičkového odbornika, který jí provede už od transformátoru ;D A kolik pak stojí taková revize.
Konec legrace. ČSN 33 2000-6ed.2 , čl 6.4.4.1 - Tento dokument musí obsahovat podrobnosti o rozsahu instalace, kterého se zpráva týká, .....
Tedy pokud neuvedete rozsah revize, tedy odkud, po kam revizi provádíte, jde o závadu v revizní zprávě.
Asi nejste revizní technik když toto nevíte.
Tak postupně. Pokud budu pozván na revizi bytu, provedu revizi bytu. Jestli zákazník přistoupí na revizi bytu včetně přívodu, provedu revizi včetně přívodu. Ale nebudu provádět úkony za které nedostanu zaplaceno. Jestliže si všimnu (nevím jak dokážete že RT před vámi zjistil problém a neřešil ho, to je prostě blbost) že je tam něco v nepořádku a je to mimo domluvený rámec, upozorním na to investora a pokud to nechce řešit, prostě to neřeším. Ale do revizní zprávy to uvedu v doporučení. Zákazník určuje čemu se věnuji, tedy rozsah revize a stále nese odpovědnost za celkový stav. Ne RT. Jeho práce je pouze "suše konstatovat" stav revidované instalace, kterou popíše (vymezí) v revizní zprávě, včetně výsledků měření a atd........
Svědomí je přece úplně o něčem jiném než se nám snažíte podsouvat. ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana