Co nám přináší/mohla by přinést, nová ČSN 33 2000-6 ed.2?

<< < (25/49) > >>

Milan Hudec:
Myslím, že poctivý RT by to měl vzít z bytu až do trafačky.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Milan Hudec  16.04.2019, 14:12

Při ověřování impedance ochranného obvodu to tak dělám vždy.

Mikulecký:
Citace: Miroš Jan  16.04.2019, 10:37

No a?

No a ?
To je odpověď RT?
Neměl by jste se zeptat ,  co tam je?
2 x 6mm není pro vás důvod k zamyšlení pane "RT"?
A netykejte mi, prosím.

Jan Franěk:
Citace: Mikulecký  16.04.2019, 15:16

No a ?
To je odpověď RT?

Za prvé, to není odpověď ale dotaz.

Za druhé o rozsahu revize rozhoduje dohoda/smlouva mezi investorem a RT. Pokud má RT nějaké pochybnosti o technickém stavu, nebo možnostech přívodu pro bytový rozvaděč, může se o tom zmínit v revizní zprávě a důrazně doporučit její rekonstrukci. Nicméně za stav stále zodpovídá jen a jen samotný provozovatel toho zařízení.
Vámi zmiňovaný přívod vyhovět může i nemusí. Bude záležet na mnoha faktorech (místních podmínkách) a já bych si to od klávesnice PC takto na dálku prostě netroufl kategoricky říci. K tomu  mám málo informací a neznám místní podmínky.

Citace: Milan Hudec  16.04.2019, 14:12

;D  přesně.

Jan Bocek:
Citace: Mikulecký  16.04.2019, 09:22

Včera jsem viděl výchozí revizní zprávu už podle nové ed.2.
Projektant, zhotovitel, RT - jedna osoba a zprasené.
Kompletní rekonstrukce bytu.
Projekt neřešil přívod!,  zhotovitel ho neděla! a RT ho vyjmul z revize.
Přívod v Al v novém bytě.
Je někde uvedeno, že přívod MUSÍ být součástí revize??

Jen malé zamýšlení k tomu rozšířujícímu tématu.
Takových VRZ a rekonstrukcí jen bytů anebo jen stoupaček bez přívodu k bytům jsem viděl hodně. Je to běžná praxe. Málokde se dělá kompletní generálka veškerých rozvodu elektrické instalace od HDS až po rozvody v bytech.  Podíleli jsme se na generálkách stoupaček v panelácích. Obvykle se předkládal návrh rozdělený na etapy. Jen stoupačky s ER rozvaděči. Další etapa společné rozvody, další přívody do bytů.
Z toho pohledu nikdo neví zdá se jedná jen o rekonstrukcí elektrické instalace bytů bez přívodu z ER. Mohou k tomu býti různé důvody. Na příklad i ten, že investor má v dohledné době tuto rekonstrukci stoupaček a přívodu k bytům v plánu.

Z jakého důvodu a titulu tvrdíte, že je ta rekonstrukce "zprasená" ??
Již zde bylo uvedeno, že je důležitým momentem vymezení rozsahu jak rekonstrukce tak i revize. Vy jste viděl obchodní smlouvu? Viděl jste projekt ?
A co to je za tu poslední otázku? To se ptáte ze zvědavosti, anebo z titulu revizního technika? O rozsahu revize bylo pojednáno již v ČSN 34 3800 v roce 1961 a je také v normě živitelce, její pokračovatelce ČSN 33 1500 od roku 1991. Revizní technik by měl znát jednotlivé články z pamětí a o půlnoci.

Pokud by uvedenou rekonstrukci dělala naše firma,
 tak tímto veřejným oznámením by jste mohl mít problémy s naším právníkem

Přemýšlím o tom, jakou má tohle rozšířené téma souvislost s ČSN 33 2000-6 ed.2.
Vždyť "ta šestka" je jen lepší kuchařka k tomu, jak provádět revize elektrických instalací. Je to takový "průvodce" revizního technika až do doby, kdy má velké zkušeností. ( Nejhorší je prvních sto revizí.....) A pak stejně se musí do těch základních norem stále vracet, protože vznikají novém a nové situace.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana