Bylo kdysi možné použít kovovou konstrukci pro N (PEN) ?

<< < (3/5) > >>

Jan Žák:
Citace: Jan Bocek  07.03.2017, 15:30

1) Je tohle zařízení bezpečné? Určitě máte revizní zprávu.
2) Je tohle zařízení funkční? Co na něm chcete repasovat?
3) Schází vám dokumentace podle 378/2001? To je základní schéma zapojení, popis  funkce,
    Návod na obsluhu na údržbu, prohlášení o shodě?
4) Bylo kdysi možné použít kovovou konstrukci pro N (PEN) ?
     Nikdy nebylo povoleno, pouze jako PE

Pokusím se odpovědět
K repasy dochází z důvodu stáří a špatného technického stavu komponent

1)Revizní správa není  protože toto zařízení je dlouhodobě odstaveno.
2)Sběrné koleje funkční jsou
3)schema zapojeni je původní právě s těmito chybami, jiná dokumentace není
4)To je cenná informace, to že to nejde teď je mladému elektrikářovi známo ale zda to mohlo být kdysi mi jasné nebylo   (poklona)  
5)Odpor právě vycházel do 0,1 nicméně tomu také moc nevěřím pokud se vozík pohne může být vše jinak souhlasím se čtvrtým PE sběračem
6)Tady jsem se zamotal do vlastních smyček úvah kdy sem uvažoval právě velký nebo nekonečný odpor přechod PE na kolejnici ,  souhlasím s vámi jeden pól přizemnit
7)Tak jak jsem to napsal tak to právě fungovalo.Konc ák sepnul relé v rozvaděči vozíku a přes jeho kontakt STY byl sepnut PE dále přes sberač x až na cívku relé v napájecím rozvaděči. Defakto zde se to vše láme .. nebylo mi jasno proč to kdysi takto někdo vymyslel . Souhlasím stím, že je to špatně. Mohu dokreslit ten koncový spínač a cívku relé STY, ale fakt, že někdo použil PE pro sepnutí relé proti fázi se nezmění i kdyby to spínalo z jakéholi důvodu proto jsem to nepovažoval za důležité.
8)Možná jsem to vytrhnul z kontextu ve snaze porozumnět původní myšlence schema
9)je fakt
10)Tady jsem si odpověděl to byli ty myšlenkové pochody
11) fakt
12)vytváří se
13)Myslím že jsem se dozvěděl co jsem potřeboval a  (poklona)  za pomoc

Jan Bocek:
Vidím, že na to jdete dobře.

1) Analýza problému, třeba i poruchovost, zastaralost prvků...
2) zadání
3) projektová dokumentace
4) montáž zařízení a technický dozor
5) dokumentace skutečného stavu se všemi náležitostmi
6) protokol o měření a výchozí revizní zpráva, přejímka a uvedení do provozu

To je běžný standardní postup. Jakákoliv zkratka je volba špatné cesty...
ale vy jste zřejmě na dobré cestě. ;)

Pavel Mužík_:
Ještě bych doplnil to, co se mi u nestandardních zařízení vždycky osvědčilo:

Zkušební provoz a jeho vyhodnocení.

Jan Bocek:
Citace: Pavel Mužík_  07.03.2017, 20:53

Ještě bych doplnil to, co se mi u nestandardních zařízení vždycky osvědčilo:

Zkušební provoz a jeho vyhodnocení.

Ano, důležitá poznámka. Při tomto provozu někdy se rozsvítí uživateli a najednou to chce ještě trochu jinak. A může se objevit i nečekané riziko, které při analýze uniklo. A tak se "dolaďuje". Někdy se mi stává, že při zkušebním provozu dávám s technology a obsluhou dohromady skutečný Návod na obsluhu a teprve se objeví změna v zadání. Prostě je to proces, kde  v závěru vzniká dokumentace skutečného stavu pro provozování a údržbu.

Miroslav Revús:
Citace: Jan Žák  07.03.2017, 18:07

7)Tak jak jsem to napsal tak to právě fungovalo.Konc ák sepnul relé v rozvaděči vozíku a přes jeho kontakt STY byl sepnut PE dále přes sberač x až na cívku relé v napájecím rozvaděči. Defakto zde se to vše láme .. nebylo mi jasno proč to kdysi takto někdo vymyslel . Souhlasím stím, že je to špatně. Mohu dokreslit ten koncový spínač a cívku relé STY, ale fakt, že někdo použil PE pro sepnutí relé proti fázi se nezmění i kdyby to spínalo z jakéholi důvodu proto jsem to nepovažoval za důležité.

Kontakt STY nespína vodič PE ale spína spätný (možno spoločný) vodič sekundárnej strany oddeľovacieho transformátora . Mýli vás fakt, že je tento vodič uzemnený.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana