Musí revizní technik upozornit ve zprávě na absenci přepěťových ochran?

<< < (3/5) > >>

Jan Bocek:
Citace: Jan Bocek  20.03.2017, 17:55

elektrického zařízení ve smyslu 378/20162001 [/li]
[/list]

Dělám chyby a překlepy.....3 78 platí již 16 roků ale moc se v praxi neujala.

Miroslav Zuna:
A ne jen SPD ,ale celý systém ochrany před bleskem .V Plzeňském kraji se často setkávám s tím,že kolaudace nepožaduje hromosvod. Přičemž vyhláška ke stavebnímu záonu o technických podmínkách staveb č.258/2009 sb. §36 uvádí mj. i u obytných objektů ,že musí být zřízena ochrana před bleskem . Tato ochrana má vnější část opatření ,dříve tzv.hromosvod a vnitřní část opatření tj.právě ty zmíněné SPD .

Vít Rotrekl:
Není to trošku jinak?
Nemusí být zřízena ochrana před bleskem a přepětím, tam kde to v analýze rizika vyjde, že být nemusí.

Takže třeba jsou k těm objektům analýzy rizika, kde to vyšlo, že vnější LPS být nemusí....

PS: A ta pohádka o Sněhurce je taky pěkná :D :D :D :D

ACEOF ACES:
Citace: Jan Franěk  20.03.2017, 18:27

Není v tom nic osobního. Pokud jsem to pochopil špatně, tak se omlouvám. Ale ani vaše druhá redakce mi nic neosvětlila. Můžete mi to prosím tedy vysvětlit "pomaleji",  abych to i já pomalejší správně pochopil? Ostatně i má první reakce začínala otázkou na vás.  Díky

Není v tom nic osobního, jen k zamyšlení.
Vezměte 50000 korun a se svojí rodinou z nich žijte tři měsíce, potom se zamyslete jakou prioritu mají přepěťové ochrany a revize pro lidi, kteří takto žijí.

Tam kde jsou předepsané přepěťové ochrany, by měl revizní technik ve zprávě uvést jejich absenci jako závadu.

František Šohajda:
Citace

V Plzeňském kraji se často setkávám s tím,že kolaudace nepožaduje hromosvod. Přičemž vyhláška ke stavebnímu záonu o technických podmínkách staveb č.258/2009 sb. §36 uvádí mj. i u obytných objektů ,že musí být zřízena ochrana před bleskem .

To nechtějí ani v krajích jiných.Výchozí RZ je jen na instalaci, nikdo po RT nechce hromosovod.
Kdo by byl v případném problému popotahován? Projektant stavby??Jako takové.
Výpočet rizika, žádné?  Max projekt elektro ,  nic víc.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana