Musí revizní technik upozornit ve zprávě na absenci přepěťových ochran?
Jan Franěk:
Citace: ACEOF ACES 21.03.2017, 11:22
Tam kde jsou předepsané přepěťové ochrany, by měl revizní technik ve zprávě uvést jejich absenci jako závadu.
Stačilo napsat jenom toto (beach) v tom se jistě shodujeme.
Ostatní je bezpředmětné a úplně mimo téma. Nevím proč bych měl jako RT řešit něčí finanční situaci. Nejsem finanční poradce, jen dělám to co mám a kostatuju skutečný stav revidovaného zařízení. Víc mi nepřísluší a ani se to po mě nevyžaduje.
Milan Hudec:
Citace: Vít Rotrekl 21.03.2017, 10:04
Není to trošku jinak?
Nemusí být zřízena ochrana před bleskem a přepětím, tam kde to v analýze rizika vyjde, že být nemusí.
Takže třeba jsou k těm objektům analýzy rizika, kde to vyšlo, že vnější LPS být nemusí....
PS: A ta pohádka o Sněhurce je taky pěkná :D :D :D :D
Navržený stav po analýze by měl také vyhovovat "nové" 444.
Výpočet rizik a následnou potřebu ochrany dle této normy by snad mohl zvládnout úplně každý.
ACEOF ACES:
Citace: Jan Franěk 21.03.2017, 18:37
Stačilo napsat jenom toto (beach) v tom se jistě shodujeme.
Neviděl jsem důvod to psát, nepředpokládal jsem, že by to někoho nenapadlo.
Citace: Jan Franěk 21.03.2017, 18:37
Ostatní je bezpředmětné a úplně mimo téma. Nevím proč bych měl jako RT řešit něčí finanční situaci. Nejsem finanční poradce, jen dělám to co mám a kostatuju skutečný stav revidovaného zařízení. Víc mi nepřísluší a ani se to po mě nevyžaduje.
Co napíše revizní technik do zprávy je jeho věc, jaké jsou priority a na co použít peníze je zase věc investora. Že by měl revizní technik řešit finanční situaci investora jste se mi snažil podstrčit vy.
Miroslav Zuna:
3 fáz. SPD 1+2 ( B+C ) dnes stojí cca 3.000,- Kč . Je majitel domu,který toto nezvládne zainvestovat ochoten zaplatit za revizi ? Revizi hromosvodu kolaudace nepožaduje,protoře se termím "hromosvod" nevyskytuje v platných normách cca 9 let . Ovšem neumím si představit jak v obytném domě,kde je riziko ohrožení osob může vyjít výpočet rizik tak nějak,že žádné opatření před LEMP není potřebné . Možná se při revizi lze konfrontace s tímto problémem vyhnout vymezením rozsahu revize s tím,že "RZ nezahrnuje systém vnější ochrany před bleskem". Ovšem lze pak s čistým svědomím napsat ,že " je schopno bezpečného provozu" , obzvláš´t jsou li na střeše antény , klimatizační jednotka , solární panely , WIFI routery ad.EZ ?
Jak vyhovět majiteli co nechce investovat nic a revizi chce zadarmo ?
Vít Rotrekl:
Citace: Miroslav Zuna 22.03.2017, 22:39
Jak vyhovět majiteli co nechce investovat nic a revizi chce zadarmo ?
Citace jednoho obchodního ředitele, jedné nejmenované společnosti:
"My si najdeme jinýho troubu, co se pod to podepíše, když vy to odmítáte."
Tak jsme spolupráci ukončili.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana