Myslíte si, že je prostor BE2N1 normální?

<< < (3/5) > >>

Rozmahel Vladimír:
Citace: Vít Nekula  09.02.2017, 12:30

...ovšem revizní technik mi tvrdí, že vzhledem k tomu, že se jedná o BE2N1, tak není možné, aby tam bylo prostředí normální....
Tak se ho zeptejte, podle čeho toto tvrdí.

Jan Alin:
Citace: Rozmahel Vladimír  10.02.2017, 10:48

Tak se ho zeptejte, podle čeho toto tvrdí.

To je otázka, která padne později, až se bude tvořit aktuální protokol.  ;)

Lukáš Rotrekl:
Citace: Jan Alin  10.02.2017, 09:59

To se jako projektant opravdu ptáte jak z toho vybruslit? Vždyť od vaší práce se odvíjí vše ostatní co se na stavbě bude dít. Každopádně vnější vlivy při nově projektované instalaci musí odpovídat současným platným předpisům. Podle toho pak teprva projektujete el.instalaci. Na jednu stranu je chválihodné že se ptáte a slouží vám to ke cti, kéž by se takhle zeptali všichni, mnozí to neřeší a lezou z toho hrůzostrašné projekty, na druhou stranu je to odborná práce a za tu se už platí.

Z toho co píšete, zase cítím snahu hodit vnější vlivy za krk elektrikářovi. Jo je to celkem běžný, ale není to přece správně, že.....?

Jan Alin:
Citace: Lukáš Rotrekl  10.02.2017, 10:57

Z toho co píšete, zase cítím snahu hodit vnější vlivy za krk elektrikářovi. Jo je to celkem běžný, ale není to přece správně, že.....?

Nikoli. Vnější vlivy nejsou jen na elektrikářovi, problém vnějších vlivů je daleko širší. Spíš se snažím upozornit na to, že vnější vlivy se vytváří před tím, než se začne projektovat elektrika a že je to věcí projektu. Bez vnějších vlivů nelze naprojektovat elektroinstala ci, pak je jasné, že předpokládané vnější vlivy musí být známy dříve.

Lukáš Rotrekl:
No já jen aby bylo jasno, ono to tak nějak zavánělo tímto výkladem.

Já měl na toto dost ostrou výměnu názorů s technologem a investorem.
Čerpací stanice na LNG - nikdy jsem se s tím nepotkal, metodika v TPG jako na CNG na to  neexistuje, ani nevím, že by jiná taková věc existovala v ČR. Však to vyprojektuješ a protokol se pak nějak udělá. Tak jsem jim dal pápá. Pak teda došlo k dohodě, že se protokol vypracuje pěkně poctivě s projektantem PBŘ.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana