Myslíte si, že je prostor BE2N1 normální?
Jan Bocek:
Máte provést revizi, anebo novou elektriku?
Vít Nekula:
Mám udělat projekt na novou elektroinstala ci. V projektu jsem se samozřejmě řídil pravidly pro návrhl elektroinstala ce v BE2N1, takže se mi v podstatě jedná o to, jak z toho vybruslit v technické zprávě v sekci Prostředí, protože tam bych se měl odkazovat na protokol. Nemůžu přece napsat, že se jedná o prostředí normální, když to tak není.
Jan Alin:
Citace: Vít Nekula 10.02.2017, 09:31
Mám udělat projekt na novou elektroinstala ci. V projektu jsem se samozřejmě řídil pravidly pro návrhl elektroinstala ce v BE2N1, takže se mi v podstatě jedná o to, jak z toho vybruslit v technické zprávě v sekci Prostředí, protože tam bych se měl odkazovat na protokol. Nemůžu přece napsat, že se jedná o prostředí normální, když to tak není.
To se jako projektant opravdu ptáte jak z toho vybruslit? Vždyť od vaší práce se odvíjí vše ostatní co se na stavbě bude dít. Každopádně vnější vlivy při nově projektované instalaci musí odpovídat současným platným předpisům. Podle toho pak teprva projektujete el.instalaci. Na jednu stranu je chválihodné že se ptáte a slouží vám to ke cti, kéž by se takhle zeptali všichni, mnozí to neřeší a lezou z toho hrůzostrašné projekty, na druhou stranu je to odborná práce a za tu se už platí.
Vít Nekula:
Přiznávám, že výraz "vybruslit" nebyl ideální. Na druhou stranu, projekt je zpracován podle aktuálních platných norem a problém je se starým protokolem. Mohu napsat, že projekt předpokládá prostředí s nebezpečím požáru hořlavých hmot BE2N1 a tím to uzavřít?
Jan Bocek:
Citace: Vít Nekula 10.02.2017, 10:12
Přiznávám, že výraz "vybruslit" nebyl ideální. Na druhou stranu, projekt je zpracován podle aktuálních platných norem a problém je pouze se starým protokolem. mohu napsat, že projekt předpokládá prostředí s nebezpečím požáru hořlavých hmot BE2N1 a tím to uzavřít?
Ne, ne....protože jako montér zajištující rekonstrukci se budu dívat do projektu a budu hledat co zase to ten projektant vymyslel. No jo, stanovil krytí IP4X, protože je tam AE3.
Ale proč má ve specifikaci IP5X ( pro sicher..?)
Pozorujete ty souvislosti mezi PVV a projektem?
Ale pokud je to jen projekt na úrovni DSP, tak by to možná mohlo tak být.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana