Myslíte si, že je prostor BE2N1 normální?
Vít Nekula:
Od zákazníka jsem dostal protokol o určení vnějších vlivů na sklad, kde mimo jiné skladuje papír. V protoklu je napsáno, že se jedná o prostřední normální, přičemž ve výpisu vnějších vlivů mají napsáno BE2. Nemělo by tam být spíše napsáno BE2N1?
Dle staré normy ČSN 33 2000-3 je skutečně BE2N1 normální prostředí, ovšem revizní technik mi tvrdí, že vzhledem k tomu, že se jedná o BE2N1, tak není možné, aby tam bylo prostředí normální.
V protokolu o určení vnějších vlivů je napsáno:
Rozhodnutí: normální prostředí
Zdůvodnění: dle ČSN 332000-3
Jak je to tedy ve skutečnosti správně?
J Lhava:
A to je novy protokol nebo stary protokol? Pokud v současnosti nekdo klasifikuje vnejsi vlivy podle CSN 332000-3, tak mu ten paskvil omlatte o hlavu, protoze tato je uz roky neplatna.
Vít Nekula:
Jedná se o protokol z roku 2002. Teď tam chtějí dělat novou elektroinstala ci a jako protokol o určení prostředí dávají tento dokument. Někde jsem četl, že pokud se nemění charakter stavby, tak se nemusí dělat nový protokol, z toho asi vycházeli a předložili tento starý.
Jan Bocek:
Hodně, hodně zaspali dobu. Hlavně bezpečák.....u vedená norma neplatí od roku 1996.
Navíc porušují zákon, který ukládá každý rok provádět analýzu rizika.
Na základě výsledků je nutno aktualizovat Protokol o vnějších vlivech.
A v tom skladě není žádná elektrika?
Jakou mají pracovníci v tom skladě klasifikaci podle vyhlášky 50/78 Sb. Mají §3 nebo §4 ?
Nedivím se, že RT má vážné pochybnosti ......
Je to nejčastější závada v RZ.
Není aktualizován PVV a neodpovídá skutečnosti.
EZ neodpovídá danému prostředí. Proveďte analýzu rizika a následné opatření na snížení rizik.
je to rychlejší, než vydolovat nový protokol o vnějších vlivech. Objednali si revizi a nepředložili všechny dokumenty. Jejich problém a jejich odpovědnost. Neznalost zákona neomlouvá.
PS Možná dostanete další poptávku na CN k vytvoření PVV.....pokud to umíte, tak do toho.
Někde jsem četl.....to je nesmysl.
J Lhava:
Citace: Vít Nekula 10.02.2017, 09:14
Teď tam chtějí dělat novou elektroinstala ci a jako protokol o určení prostředí dávají tento dokument
Nova elektroinstala ce neni oprava.
Nova elektroinstala ce tak bude podle aktualnich norem, tedy i s protokolem podle aktualnich norem. Viz CSN 332000-1 ed. 2: navrh elektroinstala ce musi vychzet z vnejsich vlivu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana