Kdo hradí úpravu elektropřípojky na RD při zateplení fasády?

<< < (3/7) > >>

Radek Červený:
Z fotky to vypadá, že je u vás ještě smyčka na sousední objekt. To by v praxi znamenalo řešit přípojky dvě.
Nikde není napsáno, že nová přípojka musí jít zemí, klidně může být vzdušné vedení AESem ukotveném na nějakou inteligentní konzoli, ne to monstrum, co je na obrázku a které i po obložení zateplením udělá v konstrukci slušný tepelný most.
Ta litinka a i ten rozvaděč by si též zasloužili výměnu, takže ponechání původního stavu pod novou fasádou je jen časovaná bomba a to nejhorší rozhodnutí, které můžete udělat.
Samozřejmě že z dotazu a fotky nenajdu všechny potřebné informace, ale zhotovení nové vzdušné přípojky a úprava HDV pro zateplení není ani práce za 144k, ale ani práce pro šmudlu. Pokud oslovíte solidní firmu, jistě vám navrhne řešení a provede i realizaci v nějaké zlaté střední cestě.

Otradovec:
Novou skříň na elektroměr samozřejmě budu dělat, novou rozvodovou skříň s jističi už mám uvnitř v domě. Co se týče smyček tak ty tam jsou, ale  můj dům je poslední v ulici a ostatní domy jsou samozřejmě taky připojeny, takže ty smyčky se využít asi už nedají.
Tu jejich litinovou pojistnou skříňku jim tam nechám a přes ní dám jiná dvířka aby se tam dostali.
Samozřejmě jsem zvědavý až se dovolám na E-ON co mi tam řeknou, ale tu smlouvu co mi poslali tu určitě podepisovat nebudu.

František Šohajda:
Citace

Tu jejich litinovou pojistnou skříňku jim tam nechám a přes ní dám jiná dvířka aby se tam dostali.

To uděláte to nejhorší řešení s těch horších! :'(

Otradovec:
A jak by jste to řešil Vy?

Vít Rotrekl:
Zavolal bych projektanta. Ten navrhne nejake reseni a vypracuje na to realizacni dokumentaci, jejiz soucasti bude vykaz vymer.
S timto pak oslovite elektromontazn i firmy z okoli a nechate si od nic udelat CN.
Na zaklade toho vyberete realizacni firmu a zaroven nejakeho RT, ne toho co vam nabidne elektromontazn i firma, a nechate dilo zrealizovat. Nasleduje revize a zadost na EON o zaplombovani ER.
Dle mistnich "polomeru" je na zvazeni, zda-li nepresunout elektromerovy rozvadec, tak aby byl pristupny z verejne pristupneho mista. Neni to nutne, ale i to je bod o kterem je dobre uvazovat.

Ano vsechny vyse popsane kroky neco stoji.. vas cas, vase penize. Ale tak si trufnu tvrdit ze to v celku vyjde vyrazne levneji nez nabidka od EONu.

Co se tyce toho ci je ta pripojka, to se doctete ve smlouve. Je dost mozne, ze majetek EONu konci na odvodnich svorkach na sloupe. Mozna ze je na sloupe i pojistkova skrin pro vas, pak bude majetek Eonu, pravdepodobne, koncit na odvodnich svorkach z te pojistkovky na sloupu.

Radku do vedeni na vedlejsi barak bude nejakej telefon, mistni kabelovka, internet nebo neco takovyho.

I
Pisete ze je to EON - tedy jizni morava, cast zlinskeho kraje, vysociny a jizni cechy. Tady na foru je spousta projektantu a techniku z techto oblasti. Zkuste nas oslovit, odkud jste atd...

Pozitivni je, ze to resite z dostatecnym predstihem a do jara je spoustu casu to vyresit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana