Kdo hradí úpravu elektropřípojky na RD při zateplení fasády?

<< < (2/7) > >>

Otradovec:
Elektriku už mám v domě novou v četně rozvodové skříně, na fasádě už je jenom elektroměr. Samozřejmě trubku určitě do fasády dám.

Miroslav Minařík:
Citace: Otradovec  17.01.2017, 10:41

Co je v ceně zahrnuto sám nevím pouze ve smlouvě je uvedeno že se stávající kabel a konzolu snesou a udělá se nová přípojka, pravděpodobně asi v zemi. Mě nešlo ani o přeložku jenom jsem dal na EON dotaz zda by si mohli svoje zařízení dát do el. skříně, když už budu zateplovat tak aby to odpovídalo dnešním normám atd.
Jestli budou trvat na tom abych to zaplatil tak to nechám tak jak je to nyní, mě to tolik netrápí, jenom jsem chtěl to dát dohromady při jednom, nerad bych aby přišli za dva roky že to budou předělávat do země.

Připadá mi to, že jde o cenu při zakopání do země a patrně půjde o delší úsek. Z toho co jste poslal to nikdo nezjistí.
A když jste tam volal, nikdo to nebyl schopen vysvětlit?
Stává se zde celkem často, že se lidé ptají zde, místo toho aby vytočili číslo příslušného technika na E.ONu a nechali si to vysvětlit.

Apropo, pokud vám E.ON již jednou připojil dům, tak ptát se zda je to podle norem je opravdu irelevantní. Nebo čekáte, že by si E.ON dovolil udělat něco mimo bezpečnostní pravidla? Já tedy opravdu ne.
 ::) 

IM:
Citace: Miroslav Minařík  17.01.2017, 11:15

Stává se zde celkem často, že se lidé ptají zde, místo toho aby vytočili číslo příslušného technika na E.ONu a nechali si to vysvětlit.

Tak uvedu jednu radu, které se mi dostalo od technika (žena),  při dotazu na vývod pro ak. kamna do obchodu, s ohledem na stávající el. měr. rozvaděč v bytovém domě: Udělejte to podle norem.  :'(

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Illek  17.01.2017, 11:31

Tak uvedu jednu radu, které se mi dostalo od technika (žena),  při dotazu na vývod pro ak. kamna do obchodu, s ohledem na stávající el. měr. rozvaděč v bytovém domě: Udělejte to podle norem.  :'(

No, tak to je fakt tragická rada.  (fool)
Asi bych si takovou komunikaci zaznamenával a pak bych to provedl v souladu s obsahem sdělení.

Otradovec:
Ten dům je připojeny někdy od šedesátých let, takže otázka byla myšlena zda to odpovídá dnešním platným normám.
Na E-On jsem se ještě nedovolal samozřejmě tam volat budu. Předpokládám že by se to tahalo pod silnicí kde na proti domu je sloup z kterého je to tažené na můj dům, vzdálenost je cca 10m.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana