Kdo hradí úpravu elektropřípojky na RD při zateplení fasády?
Otradovec:
Na jaře se chystám zateplovat RD. Na fasádě mám zední konzoly na které je zavěšen elektro kabel a pod ním pojistková skříň. Při dotazu k DS E-ON jestli mohou toto připojení upravit do elektro skříně mi bylo sděleno, že si musím požádat o přeložku což jsem tedy učinil. Dnes mi od E-ONu přišla smlouva k přeložce s tím, že přeložka bude stát 144 000, - Kč, což chtějí abych uhradil.
Mají právo abych úpravu jejich vedení hradil já?
Rozhodně nebudu platit něco co není moje a raději to nechám tak jak je to nyní a v místě konzoly fasádu upravím a pojiskovou skříň nechám přístupnou přes revizní dvířka na fasádě.
Můžete mi prosím poradit jak mám postupovat, nebo jak by jste to řešili vy.
Miroslav Minařík:
A co je v té ceně zahrnuto? Nějak neuvádíte všechny údaje.
Nevede ten kabel přes silnic kterou rozkopou?
Citace: Otradovec 16.01.2017, 21:19
Rozhodně nebudu platit něco co není moje ...
To asi budete muset :-)
František Šohajda:
V zákoně je napsáno, že to hradí ten,kdo přeložku požaduje....(nebo tak nějak)
Pokud přeložku vyvoláte Vy, zaplatíte ji i Vy! ;)
V mém rajóně před zateplením mění HDS (i u mě) zcela zdarma ! (dance)
Otradovec:
Co je v ceně zahrnuto sám nevím pouze ve smlouvě je uvedeno že se stávající kabel a konzolu snesou a udělá se nová přípojka, pravděpodobně asi v zemi. Mě nešlo ani o přeložku jenom jsem dal na EON dotaz zda by si mohli svoje zařízení dát do el. skříně, když už budu zateplovat tak aby to odpovídalo dnešním normám atd.
Jestli budou trvat na tom abych to zaplatil tak to nechám tak jak je to nyní, mě to tolik netrápí, jenom jsem chtěl to dát dohromady při jednom, nerad bych aby přišli za dva roky že to budou předělávat do země.
Zdenek Hejčl:
Pokud to budou časem předělávat, je vhodné udělat přípravu a dát do fasády trubku pro zemní připojení.
Podle fotky rozvaděč moc neodpovídá - nemá vhodné IP.
Stálo by za úvahu jej přesunout dovnitř domu..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana