Ví někdo podrobnosti o významných změnách u ČEZ?

<< < (5/7) > >>

Radim Strycharski:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  13.09.2016, 13:51

Striktně řečeno, výraz "Potvrzení o vydání revizní zprávy" mi říká, že opravdu došlo k vydání této RZ. Proto jí přikládám (vydávám).

Jenom to doplním, aby to někdo nepochopil špatně. Formulářem (starým i novým) se prohlašuje, že revizní zpráva byla vydána oprávněnému (což je zákazník). Čili revizní zpráva se zákazníkovi předat musí a distributorovi může.

Martin_Vašíček:
Tak jsem zjišťoval na infolince ČEZu. Nejdřív nevěděli, a že mi zavolají zpět. Při následném telefonátu mi bylo sděleno, že "Protokol o kontrole" momentálně k ničemu nevyžadují. Pro připojení OM jim stačí buď "Potvrzení o vydání revizní zprávy",  nebo revize samotná.

Tak jsem zvědav, kolikrát mi to budou vracet....

Zdeněk Friedrich:
Citace: Pavel Horský  13.09.2016, 08:37

Vámi uváděný protokol o kontrole ovšem není diskutovaným Potvrzením o vydání revizní zprávy. Protokol o kontrole potvrzuje zástupce firmy, která prováděla úpravy na zařízení, které je připojené k distribuční soustavě a Potvrzení o vydání revize pouze revizní technik.

Což mi připomnělo dotaz, zda je pravdou, že tyto formuláře již nemohou potvrzovat "nerevizáci",  kteří byli před časem nasmlouváni ČEZem k těmto úkonům? I já měl před lety svoje osobní číslo, která se psalo do formuláře do kolonky číslo revizního technika a RT jsem nebyl :-)

Pavle, v počátcích novodobého kapitalismu to bylo takto. Počátkem devadesátých let revizák nemohl podepisovat přihlášky, přihlášku podepisovala firma. Přestože jsem byl revizák, musel jsem do Hradce Králové na VČE na přezkoušení a jako firma jsem dostal pro podepisování přihlášek ev. číslo, které se muselo na přihlášce uvádět a vést o přihláškách evidenci. Zajímal je §8 a jestli jsem nebo nejsem RT jim bylo jedno. Nevím přesně ve kterém roce se to změnilo, ale asi do 1995 jsem podepisoval přihlášky známým revizákům, proti předložení revize, které jsem archivoval. Jak je to s potvrzováním nerevizáků dnes, nevím.

Radim Strycharski:
Citace: Martin_Vašíček  13.09.2016, 15:04

Při následném telefonátu mi bylo sděleno, že "Protokol o kontrole" momentálně k ničemu nevyžadují.

Ten protokol o kontrole mi přijde, že je šitý na míru pro případy, kdy cizí subjekt (mimo ČEZ) pracuje na zařízení distribuční soustavy (třeba na přípojce),  která je pochopitelně odpojena a bez napětí. Předtím, než ČEZ vyšle svého montéra na sloup připojit svorky, by měl mít ČEZ nějaký doklad o tom, že přípojka je schopna připojení a to je zřejmě ten protokol o kontrole. I když je to podle mě zbytečné rozlišování. Klidně by mohla být na čemkoliv bez napětí provedena revize.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Martin_Vašíček  13.09.2016, 15:04

Tak jsem zvědav, kolikrát mi to budou vracet....

Mám za sebou premiéru, po týdnu žádný problém. Tak snad to bude fungovat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana