Ví někdo podrobnosti o významných změnách u ČEZ?

(1/7) > >>

Pavel Horský:
Postupně se ke mě dostávají kusé informace o jakýchsi změnách u ČEZ, které se výrazně týkají prodloužení termínů uspokojení zákazníků ČEZ, odejmutí oprávnění nerevizních techniků revidovat odběrná místa atd. atd.
Víte o tom někdo něco bližšího?
Zatím jen vím, že se od 1.9 změnily některé formuláře a byl vydán zvláštní formulář k revizi odběrného místa.

Zdeněk Friedrich:
Pokud máš na mysli níže uvedené formuláře, v podstatě si jich nemusíš všímat, stačí klasická revize. Dělal jsem v září dvě přihlášky a vše proběhlo klasicky.

Pavel Horský:
No počkej Zenku. Jak, že si jich nemusím všímat. Přece někdo nevydal formulář o revizi jen tak z nudy?
Je vydán, měl by se používat. Nebo se pletu?
Navíc nevidím jediný důvod, nebo problém, proč nové formuláře nepoužívat.
Staré bude používat jen neinformovaný jedinec.

Změna formlulářů je však jen takovou třešničkou na dortu. Dochází k daleko větším změnám a já se ptám, zda má někdo nějaké informace.

Zdeněk Friedrich:
Proto, že jsem o formulářích věděl, tak jsem volal na zákaznickou linku a bylo mi řečeno, že pokud je vydána revizní zpráva je vyplňování formulářů zbytečné, že v podstatě nahrazují RZ. Vzhledem k tomu, že k vyplňování stále nových papírů, které si úředníci vymýšlejí, aby vykázali nějakou činnost, mám vrozený odpor, nepovažuji jejich nevyplňování za neinformovanos t. Revizní zprávu s jasně popsaným zařízením, popřípadě s patřičnou přílohou PD a s fotodokumentac í stále považuji za dokument, který nemůže nahradit nějaký formulář.
O jiných změnách nevím, zkusím se informovat u známých rozvoďáků. Třeba nám to osvětlí Jiří Hrubý.

Jirka Š. Svejkovský:
Podle mých informací došlo k rozdělení společnosti ČEZ Distribuční služby na ČEZ Distribuce a ČEZ Prodej (informace z infolinky).

Na starším formuláři "Žádost - smlouva ..." byla i kolonka "Potvrzení o vydání revizní zprávy",  kterou jsem jako RT vyplnil. Formulář i samotnou revizní zprávu jsem pak předal zákazníkovi.

Nyní zákazník sepisuje smlouvu se společností ČEZ Prodej, kterou revizní zpráva nezajímá, proto tato část z žádosti zmizela a je nutný samostatný formulář. Přestože jsem byl informován, že postačí přímo revizní zpráva, vydávám oba dokumenty. Zákazník si zprávu ponechá a předloží potvrzení.

Pro RT to je určité zjednodušení, nemusí vypisovat ani vysvětlovat Žádost, to udělají až na kontaktním místě ČEZ (nebo jiného obchodníka). Zákazník pouze doloží vaše potvrzení.

Mimochodem, ten formulář "Potvrzení ..." existoval vždy, jenom nebyl nutný.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana