Je nějaká šance na přijímaní HDO v elm. rozvaděči kde není místo pro HDO (EON)?
Jirka Š. Svejkovský:
To není nenormální. Každý má svůj program. Tu chybu, že se svezu s montážníkama na revizi a pak tam čumím celý den, protože nemají hotovo už dávno nedělám. Náklady na mojí cestu jsou výrazně nižší, než hodinovka mého zevlování v kantýně.
David Hruda:
Citace: Tomáš Kostečka 20.11.2018, 08:32
Včera mě bylo řečeno technikem připojení ČEZ, že 4Q elektroměr má v sobě již ovládání HDO. Jedná se o elměr od Landis.
Dále jsem se ptal, zda li bude nutné elektroměr přesunout na ulici, bylo mě řečeno, že nikoliv.
Dále jsme se ptal, zda li vadí kryt, bylo mě řečeno, že nebudu jen moci ovládat elektroměr - má na sobě ovládací prvky, ale vše lze řešit dálkově. Tedy kryt nevadí.
ANo nemám to písemně.
Tak to jste měl kliku, ještě že jste narazil na normálního.
Jiří_Hrubý:
Citace: František Šohajda 20.11.2018, 18:19
Jen doplním..
Je to dnes normální...tak é jsem se divil ?.... :D
Třeba při montáži nové magnetické rezonance (jsem ve zdravotnictví) jedna četa seskládá
stroj, pak dojede montér ze druhé strany německa , zapojí 3 fáze, N a PE a jede pryč, po něm dojede montér, který připojí kabely od serveru, pak dojede další, který nahrá nejnovější SW do mašiny....všic hni při tom ujedou 2000 km osobním autem....Pak se nedivím, že cena kolísá + - v milionech Kč! :o A MY to zaplatíme všichni společně! ;D
Pro mě nepochopitelné, pro němce normální... (dance)
E ON je také německá firma, tak každý elektroměr (každý typ měření) dojede někdo jiný namontovat jako u PRE.... (dance)
Ono je to tak i u spousty dalších specifických výrobků, např. u některých výrobců kogeneračních jednotek. Je to dáno zkušenostmi. Vzhledem k faktu, že některý takyelektrikář zapojí blbej sporák na pyroefekt a pak udělá ze zákazníka vola, výrobce chce mít jistotu.
Že se na západě dodržuje ševče drž se svého kopyta a elektrikář tam není od šlicování a sádrování je taky fakt.
Kolísání cen je velmi silně ovlivněno mírou dotací a odměn v podobě minimálně leteckých pobytů pro management nakupující organizace. A děje se to i u blbýho traktoru za mega, natož pak u několikanásobn ě dražšího medicínského přístroje.
Jediné co se rozlišuje jsou maloodběry a velkoodběr+výrobny a měření na vn.
Rozvodak:
Citace: František Šohajda 20.11.2018, 18:19
Jen doplním..
Je to dnes normální...tak é jsem se divil ?.... :D
Třeba při montáži nové magnetické rezonance (jsem ve zdravotnictví) jedna četa seskládá
stroj, pak dojede montér ze druhé strany německa , zapojí 3 fáze, N a PE a jede pryč, po něm dojede montér, který připojí kabely od serveru, pak dojede další, který nahrá nejnovější SW do mašiny....všic hni při tom ujedou 2000 km osobním autem....Pak se nedivím, že cena kolísá + - v milionech Kč! :o A MY to zaplatíme všichni společně! ;D
Pro mě nepochopitelné, pro němce normální... (dance)
E ON je také německá firma, tak každý elektroměr (každý typ měření) dojede někdo jiný namontovat jako u PRE.... (dance)
Dřív to bylo Tak, že každá služebna měla pár montérů co jezdili mimo maloodběr i velkoodběry, nebo 3x120V.
Dneska je toho tolik že specifický přístroje, ke kterejm se mohou vztahovat i jiný připojovačky, dělá někdo jiný než rajónista maloodběru.
Citace: ACEOF ACES 20.11.2018, 18:14
Příspěvky jsou k tématu, alespoň žadatel/é vidí s čím se také mohou setkat (třeba se zákaznickou linkou). Smích
Tak já osobně bych se nebál případné technické dotazy zaslat e-mailem, včetně fotek. Pak je jistota že dotaz se dostane ke kompetentní osobě a navíc máte vyjádření černý na bílim. Jestli mě paní na zákaznický přepojí na někoho technicky zdatného, nebo problémů rozumí, nemám problém zavolat a probrat to.
Tak nevím čemu se smějete, asi jste veselá kopa, nebo takovej ten typ co se směje když ostatní jen mlčí. Smích
Zdenek+:
Citace: Jiří_Hrubý 20.11.2018, 17:14
Ne, celý to dělá montér měření, ale nemůže si dovolit nějakou partyzánštinu, protože po něm chodí namátkový kontroly nadřízených.
Kontroly do objektu, kde maji u distributora napsano, ze EM je nepristupny, tezko budou chodit :-))
Kontroly chodi leda tak na zajmova mista, kde jim system ukaze nejaky vyraznou odchylku oproti minule.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana