Vydrží mi pojistky pokud omezím vyšší příkon ohřívače?

<< < (7/9) > >>

Pavel Král Gargula:
Citace: Roger  11.08.2016, 10:54

Otazka je jak s tou razovou vlnou, protoze Cecko vam distributor na prutokac nepovoli  :-)

V dokumentu ČEZu: "DOMÁCNOSTI podmínky distribučních sazeb Skupiny ČEZ dle cenového rozhodnutí ERÚ č. 5/2010 z 30. 11. 2010, platné od 1. 1. 2011" se píše: 'Jako hlavní jistič před elektroměrem může být použit pouze jistič odpovídající technické normě 6) s vypínací charakteristik ou „B“,  v případě odběrů se spotřebičem s velkým záběrovým proudem je možno použít jistič s vypínací charakteristik ou „C“.' Nevím, jaká je praxe, ale výslovně uvedený požadavek na povolení distributora je až pro vypínací charakteristik u "D"  :)

Maroš Klein:
Citace: Václav Třetí  11.08.2016, 13:57

Teď záleží na tom,  o jaký typ jističe OEZ jde.

Typ je v prílohe (C),  ale v podstate je to jedno.
Tak či onak je to neštandardný a núdzový stav ktorý nikto normálne do bežnej prevádzky nenavrhne, a predsa drží.
Ide len o príklad, že v elektrike dlhodobo fungujú veci ktoré nie sú vôbec v poriadku, čo teda požadovanej kvalite remesla z pohľadu laického užívateľa dvakrát neprospieva.

Ivan Polínek:
Citace: ACEOF ACES  11.08.2016, 10:28

Jestli je před elektroměrem jistič 25A a byl bych nucen řešit tento problém u sebe, tak bych v ohřívači na svorku L2 nic nepřipojoval.
Ale raději bych volil jiné řešení.

To by klesl příkon ohrívače z 16kW na 4kW. Kdybych odpojil L1 nebo L3 klesl by příkon na 8kW za předpokladu, že je rozepnutý kontakt T.  Napájení by pak bylo dvoufázové a odběr by byl 20A.

ACEOF ACES:
Jestli se nepletu, tak L1 a L3 slouží k napájení ovládání/stykače.

Leee:
 O odpojení L2 jsem uvažoval :-)
ale těch původních  12kW bylo na hranici sprchování. Méně nemá smysl.
Zamrzlo to,  protože jsme vodu vůbec  nestihli vypustit. Nějak jsme zapomněli.  Stalo se to poprvé od roku 99.
Hodinu se sprchovat nikdo nebude, max 10 minut, to by mohlo stačit, 35A  je 1,4 násobek. Tahle rada je pro mě  velmi hodnotná.
Jistič fotím. Ono elektrikáři prodávají neustále nějaké jističe ze staveb aby si vydělali pár korun na pivo. tak jsem ho koupil i já.  Nevím co pak ale na ty stavby dávají :-)
Tatík tam taky chce dát bojler, ale je tam málo místa a ten válec je fakt hnusný, někde ve sklepě neřeknu, ale v koupelně? Snad to tak nedopadne.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana