Vydrží mi pojistky pokud omezím vyšší příkon ohřívače?
Milan Hudec:
Na U nezačíná pouze slovo univerzální (dance)
ACEOF ACES:
Citace: Leee 11.08.2016, 19:08
...
Hodinu se sprchovat nikdo nebude, max 10 minut, to by mohlo stačit, 35A je 1,4 násobek. Tahle rada je pro mě velmi hodnotná.
...
A po tu dobu bude všechno vypnuté a nikdo nebude moct nic zapnout nebo rozsvítit, aby nevybavil jistič před elektroměrem?
Smích
Ivan Polínek:
Citace: ACEOF ACES 11.08.2016, 19:05
Jestli se nepletu, tak L1 a L3 slouží k napájení ovládání/stykače.
Tak tak, na to jsem nekoukal, stykač je na 400V.
Václav Třetí:
Jistič mající charakteristik u U odpovídá dnešnímu C, tedy okamžitá reakce na proud v rozmezí 5x až 10x štítková hodnota. Tomu musí odpovídat vnitřní odpor sítě v místě použití, což nemusí být v chatové oblasti snadno splnitelné.
Jističe Schrack jsou kvalitní, patří do rodinky FaG - Moeller - Eaton. Tento kus byl vyroben ve 12. týdnu roku 93, sice vypadá nepoužitý, ale byl 23 let skladován, teď je otázka jak. Primárně byl vyroben pro použití v Rakousku a Švýcarsku, u nás mu v té době chybí homologační znak ESČ.
Jan Alin:
Citace: Václav Třetí 12.08.2016, 07:55
Primárně byl vyroben pro použití v Rakousku a Švýcarsku, u nás mu v té době chybí homologační znak ESČ.
S tímhle určením jističů pro určitou oblast jsem se již také setkal, ale nechápu její smysl. Síť je stejná. Jaký je význam toho, kam je jistič určen. Chápu to ve státech, kde mají odlišné parametry sítě, zkratové proudy a pod. ale v propojené síti v Evropě mě smysl uniká.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana