Vydrží mi pojistky pokud omezím vyšší příkon ohřívače?

<< < (5/9) > >>

Vít Rotrekl:
Citace: Leee  11.08.2016, 01:10

Na to je opravdu norma, že se může zatížit jistič 25A proudem 35A?

Na tohle snad nepotřebuji žádnou normu, ale stačí mě trochu uvažovat... Proto ty jističe se jmenovitými hodnotami jsou. A jističe jistí vedení ke spotřebičům/zásuvkám...

Možná už to tu zaznělo... Chcete zvednout velikost jističe, fajn. Ale vydrží to to vedení?

Pokud vám mohu poradit, tak si na to pozvěte zkušenýho elektrikáře. Abyste neměl jednoho krásnýho dne z chaloupky jen hromádku popela...

Pavel Král Gargula:
Citace: Roger  09.08.2016, 10:01

Rozbehovy proud (c,d) myslim si ze u odporoveho spotrebice neni, jak bych dal pro jistotu 3x25A char.B pripadne docasne pripojil zkusebne na hlavni jistic (pokud mate dostatecny prurez vodice) - napiste jak se to chova v provozu. Doufam ze nedostanu ban - rada je nezavazna.

Odporová zátěž sice nezpůsobuje rozběhový proud, ale zapínací impuls (vlnu 50/500) ano. Ze zkušenosti s odporovými pecemi doporučuji jistič s charakteristik ou c.

Václav Třetí:

Myslel  jsem že se nemusí použít kompresor, mám u toho takovou šroubovací přírubu na hadičku a fouknu tam pusou.

Nafukujete si pneumatiky také pusou? Proč vám vystřelilo těsnění u starého ohřívače? Já obvykle chatařům doporučuji odmontovat na zimu celý ohřívač a uložit ho v nepromrzajícím sklepě nebo ho odvézt domů. Většina těchto zařízení nejde dokonale odvodnit a mnohdy stačí pár kapek vody a škoda je na světě.

Koupil jsem jistič na lištu  25A v bazaru za 100,-  prý je univerzální a nemá napsanou charakteristik u.

To je divné, co je to za značku a jaké je přesné označení typu? Aby to nebyl pouze vypínač, který se používá v rozvaděčích mezi jističi jako hlavní vyp. Kupovat v bazaru jističe není navíc žádný dobrý kšeft, víte co se s ním dělo před tím, než se dostal k vám?

Na to je opravdu norma, že se může zatížit jistič 25A proudem 35A?

Ano, je. Ovšem to neznamená, že se tak může zatěžovat trvale. Je to po určitou dobu a slouží to zejména k překonání špiček proudu při zapínání spotřebičů, nikoliv pro jejich dlouhodobý provoz. Přetěžováním bude jistič také rychle stárnout a brzy již bude padat při nižším proudu.

Milan Hudec:
Tipuji že to bude jistič bez elmag. spouště.
V  některých státech si  rozvoďáci na B C D nehrají.

Osobně bych se vykašlal na onanie s průtokáčem a nasadil bojler.

ACEOF ACES:
Jestli je před elektroměrem jistič 25A a byl bych nucen řešit tento problém u sebe, tak bych v ohřívači na svorku L2 nic nepřipojoval.
Ale raději bych volil jiné řešení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana