Vydrží mi pojistky pokud omezím vyšší příkon ohřívače?

<< < (4/9) > >>

Leee:
Volal jsem na čez, před elektroměrem mám jistič 25A, pojistky v té litinove skříni nevím.
šlo by navýšení na 40 A a ani by to nebylo o tolik dražší, z 115Kč na 131Kč/měs.
Ale asi 4 žádosti po sobě jdoucí  na čez + práce + revize + materiál.

Náhradní válec stojí cca 1750 kč a ještě je potřeba jiný spínač  na jiný průtok, ale to by asi mělo jít mechanicky nastavit i na tom stávajícím . Je tam takový šroubek a pružina ,  úpravou to snad jde nastavit menší odpor pružiny.
Oproti tomu starému ohřívači jde ten druhý chod kontaktu mnohem větší silou, je to možná vidět i na videu.
Možnosti:
1. Pokusím se opravit starý (zamrzl a vyhodilo to těsnění válce),  což jsem už  nechtěl
2. pak zkusím pojistky 25A
3. Objednám nový slabší válec, nebo nový válec do starého - ten je dražší 2500 - 3000

Roger:
1) O tom jsme se bavili, ze NEJDE vypustit na zimu voda z techto prutokacu a vy jste psal, ze neni problem a vyfukovat se nemusi... Takze jak to tedy je ve skutecnosti?

2) Me zajima varianta 2, napiste jak jsteochodil. Se spravnymi jistici by ani 35A nemusel byt problem, stale je v pasmu vyrobni tolerance. Vzal bych si 4 ruzne jistice a elektrikare v ruce a meril bych pri plnem prutoku, za jak dlouho na kterem jistici vyleti...

3) Ze mate faktrurovano 3x25A jeste neznamena, ze fyzicky mate 25A hlavni jistic.

Roger:
Citace: Fuk Tomáš  09.08.2016, 22:57

Já o voze (odběru v L1 a L3) a vy o koze (odběru v L2).

Mimochodem, na L2 asi maji napojeno neco navic, nebot doporucuji (u modelu stiebel aeg, k nimz jsem cetl navod) prednostni rele povesit na L2, takze zde patrne probiha nejvetsi zatez.

Ivan Polínek:
Citace: Roger  10.08.2016, 14:22

Mimochodem, na L2 asi maji napojeno neco navic, nebot doporucuji (u modelu stiebel aeg, k nimz jsem cetl navod) prednostni rele povesit na L2, takze zde patrne probiha nejvetsi zatez.

To je právě ten vektorový součet proudů, kdy na L2 jsou připojeny vždy 2 topná tělesa - proud 35A. Při rozpojeném kontaktu T je na L1 a L3 jen po jednom topném tělese, proto je proud v těchto fázích jen 20A. Takže proto přednostní relé na L2, protože zde vždy poteče 35A, ať je kontakt T sepnutý nebo rezepnutý.

Leee:
Citace: Roger  10.08.2016, 14:19

1) O tom jsme se bavili, ze NEJDE vypustit na zimu voda z techto prutokacu a vy jste psal, ze neni problem a vyfukovat se nemusi...

Myslel  jsem že se nemusí použít kompresor, mám u toho takovou šroubovací přírubu na hadičku a fouknu tam pusou.

Citace: Roger  10.08.2016, 14:19

Me zajima varianta 2, napiste jak jsteochodil. Se spravnymi jistici by ani 35A nemusel byt problem, stale je v pasmu vyrobni tolerance.

Mám trochu strach, aby nevyletěl ten starý před elektroměrem, nebo dokonce ty keramické na venkovní stěně.
koupil jsem jistič na lištu  25A v bazaru za 100,-  prý je univerzální a nemá napsanou charakteristik u.
Ono je to dost blbý pocit mít jističe 25A ve skříni a současně před elektroměrem a mít odběr 35A.
Brzy tam pojedu a zjistím stav stávajicích jističů.
Na to je opravdu norma, že se může zatížit jistič 25A proudem 35A?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana