Je šňůra k 3f míchačce se zásuvkou 32A a vidlicí do sítě 16A v pořádku?
Václav Třetí:
Špatně zapojených prodlužovaček jednofázových i třífázových jsem viděl mnoho, dost bylo i těch, co měly vidlice na obou stranách, lidská blbost mě nepřekvapuje, jen mám pocit, že se šíří jako virus.
Co já pamatuji, tak se používalo a používá:
- kabel má žíly s plnými vodiči
- šňůra má žíly slaněné
Jiří_Hrubý:
Jj, s přehozením jsem se taky setkal, problém některých tvůrců je vtom, že razí heslo "vidím díru, vrazím to tam".
Samce v hruškách na obou stranách má u nás i velitel dobrovolných hasičů a má to na smrkovym prkýnku :D
Ano, výraž šňůra se používá, ale prostě do nás mistr vtloukal, že nejsme pradleny a pracujem s kabely a proto prodlužovák a ne prodlužovačka atd. Starému praktikovi nešlo odporovat a ani nebyl argument proti jeho tezi a nějaká 34 0350 pro nás neexistovala:)
Já to napsal hlavně proto, že je dobré používat v jednom "článku" jen jednen z výrazů, ono je to přehlednější ::)
Fuk Tomáš:
Citace: Václav Třetí 09.07.2016, 13:51
Co já pamatuji, tak se používalo a používá:
- kabel má žíly s plnými vodiči
- šňůra má žíly slaněné
Já mám zase zažité, že
- kabel je oficiální termín a o provedení žil tento název nic nevypovídá, dokonce ani na vojně (PK2)
- šňůra je slangový výraz pro kabel se slaněnými žílami
Vratislav Fugl1:
Také už jsem se obával, že mám u cirkulárky šňůru 5x4.... uf,uf. :D
Roman Šafránek:
Já si vždy myslel, že šňůra to je až když to má koncovky (prodlužovací šňůra, flexošňůra...). Jinak asi kabel může být i se slaněnými jádry - v průmyslových instalacích takové převládají a v dokumentaci je třeba "kabelová listina". Šňůrovou listinu jsem ještě neviděl ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana