Je šňůra k 3f míchačce se zásuvkou 32A a vidlicí do sítě 16A v pořádku?
Jan Bocek:
Je to celé jen na odlehčení nedělního dopoledne.
Při revizích spotřebičů se používá výraz OP - odpojitelný přívod, PP -prodlužovací přívod.
V době našeho elektrikářskéh o mládí slangově pojmenovali šnůrou odpojitelné přívody k žehličce, nebo k remosce. Byly to "šnůry" s textilním opletením....o statní prodloužení se již nazývaly prodlužovací přívody, nebo zkráceně prodlužky.
Když někdo řekne prodlužovací kabel, tak mu ještě rozumím, ale když se používá prodlužovací šnůra, tak to již zavání spíše šnůrou na prádlo, nebo na kotvení stožáru. I když zde u stožáru se zase více ujalo slovo kotvy a je jedno zda je to lano ocelové nebo kevral.
Ani na vojně jsme "pékačko" nepojmenovali šnůrou. Byl to kabel na kabelovém bubnu. Šnůru jsme nosili jako DVT i s patronami. Je dobře, že si ještě ledaco pamatujeme....
A můžeme se dále bavit o prodlužovacím přívodu k míchačce, co je a co není standard.
Milan Hudec:
Tos měl říct normotvůrcům k poslední normě na pohyblivé přívody ti pro jednu věc pro jistotu použili několik názvů (dance)
Vítězslav Harnoš:
Citace: Jiří_Hrubý 09.07.2016, 13:28
... Tazatel vyrobil prodlužovák s koncovkami 32A a na druhé straně byla vidlice 16A. To nechápu :-\
Omlouvám se za nesrozumitelno st. Snažil jsem se to popsat stručně a to je výsledek ::) Kabely byly k míchačce dva - jeden "původní" 32A/16A (cca 16m) a jeden připravený na výrobu prodlužovacího bez koncovek (cca 30m). Ten jsem právě doplnil na obou stranách 32A koncovkami podle toho, co má na sobě míchačka a až po té jsem si všiml té 16A koncovky na původním kratším kabelu (prostě to do sebe nešlo :D ). Průřezy fakt nevím - od oka nepoznám přesně a žádné údaje jsem na kabelech nenašel (no nejméně 2,5 to bude). Oba guma, 4-žílové. Jinak míchačka N nepotřebuje, takže jsem na pětikolíkové vidlici (na stavenišťáku už mám vše jen v pětikolíku) zapojil jen zem a N nechal volný. Zapojení fází by mělo být ok, na starší šňůře, kde jsem měnil 16A vidlici za 32A bylo asi ještě po staru (hnědá na L2) - to jsem zachoval dle původního zapojení.
Jinak s "adaptéry" 16A/32A jsem se setkal, to je v pořádku, ale 32A/16A mě překvapilo, neb jsem měl za to, že pokud něco vyžaduje silnější jištění, dávat to na slabší není úplně optimální. Proto jsem se ptal :)
Pavel Horský:
Buďte v pohodě.
Zapojené to máte dle popisu dobře a že máte na jedné straně 32A a na druhé 16A bych moc neřešil. Zákledem všeho je, abyste prodlužovák nezapojoval do zásuvky jištěné větším jističem než je 16A a neprovozoval na tomto prodlužováku zařízení s větším příkonem, než je 11kW, což se u běžné stavební míchačky dá horko-těžko předpokládat ;)
Na světě jsou horší průšvihy :)
Jaroslav Hasala:
Běžná stavební míchačka mívá motor max. 1,5 kW.
Odebíraný proud u motoru 1,5 kW je okolo 3 A.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana