Co vše je nutné připojit přes chránič?
Zdeněk Pikhart:
Citace: Jiří Schwarz 08.07.2016, 09:43
Nebo nám prozradíte který Stavební úřad pustí a pak zkolauduje stavbu bez řádného projektu?
Každý. Stačí jen stavební projekt a elektro část je většinou nepoužitelná, jen se situačním schématem, který kreslí stavař. Ještě jsou obecný kecy v technické zprávě.
Jinak jsi to popsal hezky srozumitelně
Juraj Rojko:
Citace: Jan Bocek 08.07.2016, 10:38
Pavle,
na chalupě mám 200 roků starý sklep z kamene, klenutá stavba, vlhkost 60%, je tam studánka s teplotou vody 7 stupňů a ve sklepě stálá teplota 14 stupňů.
Je to prostředí nebezpečné, nebo zvlášť nebezpečné?
To je prostředí zvlášť příjemné. ;)
Jaroslav Molák:
Pro Jirku Švejkovského musím doplnit zkušennost s mobilním operátorem, kdy svoje vysílače "strkal" všude kam se dalo i na naše 25 m osvětlovací věže pro venkovní osvětlení. Na úřady tehdy putoval posudek nějakého okresního hygienika ze severních Čech, který vkládal investor do projektů pro stavební řízení, kde expozice vyzařování vyhovovala platnému předpisu a byla chybně vypočtena. Hygienik se nevyznal dobře v převodu fyzikálních jednotek a spletl se v řádu.
Když jsem posudek přepočítal, musel jsem vydat pokyn našim elektrikářům, že jakákoliv porucha našeho zařízení na osvětlovacích věží a jeho oprava, musí být provedena za provozní výluky vysílače, jinak totiž udržbář než mohl začít údržbu el. zařízení na plošině věže už musel končit z titulu doby expozice, aby si neublížil na zdraví.
Václav Kalina DC:
Pavle,
na chalupě mám 200 roků starý sklep z kamene, klenutá stavba, vlhkost 60%, je tam studánka s teplotou vody 7 stupňů a ve sklepě stálá teplota 14 stupňů.
Honzo, ono záleží na tom, kolik lahváčů vyndáte z tý studánky. Od sedmy bych to považoval už ZNP a velmi příjemné prostředí ;D
Pavel Horský:
Pavle,
Honzo, zde jde o stálý stav, stálá vzdušná vlhkost. Trvale AB7, AD2 - zvlášť nebezpečné prostory díky stálému neměnnému stavu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana