Od kdy je nutné instalovat 5 kolíkové 3f zásuvky ?
Otakar Dosbaba:
Rád bych tady přidal p. Karvánkovi bod, ale nějak mi to nekliká - nevím jak. :)
Tady jsme sice na "Elektrikáři sobě", tak klíďo můžeme slovíčkařit. Ale pokud něco vysvětlujeme laikúm, tak se rovněž přimlouvám za to, abychom jim v rámci dokazování své vlastní odbornosti v tom nedělali hokej. Fakt to potom vypadá, že je v našem řemesle a normách pěkný bordel, když se ani v technických věcech nedokážeme dohodnout.
Pavel Horský:
Ano, taky se mi velice líbí Milanova reakce. Pane Dosbaba, já mu ten bod píšu za vás. ;)
Jiří Fuksa:
Vážení pánové z klubu odborníků,
dejte mi prosím odbornou odpověď na otázku je 4-pólová zásuvka v instalaci zakázaná ano či ne? Pokud ano, podle jaké normy?
Milan Karvánek:
Vážený pane Fukso, pokud máte zájem o další diskusi na jakékoli odborné téma, zaregistrujte se jako elektrotechnic ký odborník do klubu Elektrika.cz, kde v klubové sekci můžeme rozebírat jemnosti norem a trumfovat se vzájemně ve znalostech jednotlivých článků ČSN. Toto je veřejně přístupná část diskusí, zde to nikdo z pochopitelných důvodů asi probírat nehodlá. Dokonale to vysvětlil pan Dosbaba.
Jiří Fuksa:
To: Karvánek,
omlouvám se tedy za svůj dotaz, asi jsem špatně pochopil smysl tohoto portálu. Ani jsem dosud nevěděl, že je jiný výklad norem pro laiky a pro odborníky. Pochopil jsem, proč zde někteří odborníci, které znám nechtějí diskutovat.
P.S. (offtopic) Zaregistrovat se jako elektrotechnic ký odborník zatím nemůžu, protože mi dosud žádný právník nevystavil doklad o elektrotechnic kém vzdělání, potřebný k registraci.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana