Co může být s napájecími zdroji v LED svítidlech, že tak často odcházejí?
Jan Hájek:
Citace: Jan Alin 14.04.2016, 10:50
Ideální by bylo, kdyby to výrobci montovali do každého svítidla, takhle je to je napravování chyb konstrukce jiného zařízení.
Na začátku LED období to bylo zvykem, ale zákazníci dávali přednost levnějším výrobkům bez ochrany, tak se výrobci přizpůsobili.
Pro mne je to dobře >:D.
Pavel Král Gargula:
Levnějším řešením může být obousměrný transil vestavěný do řadové svorky - RSE TL 250V za 95,- Kč bez DPH.
Jan Alin:
Citace: Jan Hájek 14.04.2016, 11:29
Na začátku LED období to bylo zvykem, ale zákazníci dávali přednost levnějším výrobkům bez ochrany, tak se výrobci přizpůsobili.
Pro mne je to dobře >:D.
Výrobci podvádějí, výrobky likvidují samy sebe a přitom mají EMC papírově v pořádku.
Svítidel je instalováno víc než je instalovaných přepěťovek, dodávat do každého svítidla by bylo lepší. ;)
Milan Hudec:
Dobrá jedno dvě tři svítidla v obvodu bude v pořádku kde je však hranice počtu kterou musí výrobce splnit.
Jinak mě to přijde spíše coby chyba projektanta a ti mě teď asi sežerou (dance)
Jan Alin:
Citace: Milan Hudec 14.04.2016, 12:21
Dobrá jedno dvě tři svítidla v obvodu bude v pořádku kde je však hranice počtu kterou musí výrobce splnit.
I když dám třeba 100 světel za sebou do řady, nesmí mě jedno sežrat druhé nebo znemožnit jeho funkci, jinak je to zmetek. Začínáme si zvykat na to, že věci nefungují a nejdou opravit, je to sice jedna z cest, ale nejsem si jist, že bych se chtěl dozvědět kde končí, já tudy prostě jít nechci i když vím, že jen těžko budu mít na výběr.
Projektant dnes mnohdy chodí koukat co je namontováno aby to nějak zkreslil, ten s tím nemá vlastně co dělat. :D o:-)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana