Může být elektřina, voda a plyn v jedné průchodce?
Patrik Mlynar:
Odpoved najdete v kazdej stupacke bytoveho jadra panelaku / bytoveho domu. Kanalizacia, plyn, voda, casto aj kable k ventilatoru, svetlu, do kuchyne ... Odbocne krabice centralneho ventilatora ...
David Hruda:
Dostal jsem se k PC a podíval se na zmiňovanou ČSN 73 6005. V příloze předmět normy, který mi nějak nekoresponduje s dotazem.
Opravdu nejsem zastáncem řešení všech trubek v jedné díře, ale rád bych viděl konkrétní článek, na který bych se mohl odkázat.
Radim Blaťák:
Citace: David Hruda 02.03.2016, 14:26
Dostal jsem se k PC a podíval se na zmiňovanou ČSN 73 6005. V příloze předmět normy, který mi nějak nekoresponduje s dotazem.
Opravdu nejsem zastáncem řešení všech trubek v jedné díře, ale rád bych viděl konkrétní článek, na který bych se mohl odkázat.
Jsem naprosto téhož názoru. Tato norma dle mého nemá s dotazem nic společného. Kdybychm měli tohle dodržovat i uvnitř staveb, tak nic nepostavíme, a nikdo by neměl doma kuchyň :-).
Co tohle?
TPG 704 01, čl. 5.3.5 - minimální vzdálenost povrchu potrubí a ostatních instalací je 20mm pro souběh i křížení.
Už to tu jednou bylo.
Jaroslav Molák:
Tuším že je potřebné odkázat na normu Elektrická instalace budov, mimo jiné i na - odkaz
pro zřizování elektrických rozvodů a zařízení musí být použito vhodných materiálů a práce musí být provedena řemeslně (dobré řemeslné úrovně) pracovníky s odpovídající kvalifikací.
Najde se elektrikář, který by nacpal do jedné trubky všechno všechno sakumprask? "Nechte si to tak udělat", ale najděte si projektanta, který to tak vyprojektuje a revizního technika, který to tak zreviduje.
Zákonná bezpečnostní pásma jsou tím narušena, co udělá unik nebo výbuch plynu, případně požár; zničí se v jednom místě všechno co je v trubce.
Řemeslo je řemeslo.
David Hruda:
To ale není odkaz na konkrétní článek normy nebo zmiňovaný předpis, to je jen takové tlachání o ničem.
Citace: Jaroslav Molák 02.03.2016, 22:16
Zákonná bezpečnostní pásma jsou tím narušena, co udělá unik nebo výbuch plynu, případně požár; zničí se v jednom místě všechno co je v trubce.
Jaká jsou ta zákonná bezpečnostní pásma?
V případě výbuchu plynu asi zničený kabel v trubce bude majitele trápit jen trochu...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana