Může být elektřina, voda a plyn v jedné průchodce?
Martin Škopek:
Ohledně prostupů existuje specializovaná stránka http://www.prostupy.cz/ Nemám čas tam teď hledat, ale možná si tam naleznete sami nějaké odpovědi, příp. si můžete položit dotaz zde: http://www.prostupy.cz/pro-projektanty
Jaroslav Molák:
Zákonná - značí ze zákona, jako je např. Energetický zákon. Hledejte v Zákonu požární ochraně a ve stavebním zákoně resp. v odkazech a prováděcích vyhláškách vyhláškách.
Bohužel já nejsem lexikon, abych chrlil články. Nezlobte se, ale tolik času nemám.
WallDiskuze:
:)
Takovou práci vám to dalo sepsat a přitom taková blbost :) (Cimrman)
Jak jsem psal. Dotaz je naprosto nesmyslný zvláště když tazatelka tvrdí, že se jedná o novostavbu RD, kde musí mít projekt a projektant i kdyby byl sebe víc hloupej tohle nenakreslí.
Vyřešil bych to tím že průchodem v základech povedu vodu.
Elektriku zasekám z venku do zdi (pod omítku)
Stejně tak plyn v nějaké minimální vzdálenosti aby se mi elektrika a plyn nekřížili.
Sám to na domu tak mám. Plynaři ani Eonáci s tím problém neměli krom toho, že se Eonaci cukali že nemaj elektroměr venku u plotu s čímž sem je poslal do prháje neb jsem jen rekonstruoval
a neexistuje žádný zákon ani norma která by vám to nařizovala pokud se nejedná o novostavbu, kde se snaží elektroměr nacpat ven k plotu (logicky).
Jak prosté. Jednodušší na instalaci (Vyříznout drážku umí každý a vyvrtat díru do zdi taky) a efektivnější. Postavím dům a pak řeším tyto věci nemusím elektriku, plyn a vodu řešit v jeden čas při stavbě základů.
Toť můj názor laika stavitele.
Milan Hudec:
A potom se hnusná prodlužka z polska pro přívod trouby obtočí kolem plynové hadice sporáku a bude po mírách (dance)
Zeptám se jinak co se stane v případě plynu instalovaného po povrchu a rozvodů elektro pod omítkou?
Radim Strycharski:
Citace: Milan Hudec 04.03.2016, 09:31
Zeptám se jinak co se stane v případě plynu instalovaného po povrchu a rozvodů elektro pod omítkou?
Nedávno jsem nahlédl do CSN EN 1775 a jestli si dobře pamatuju, tak vedení plynu musí vést v chráničce, přičemž jsou uvedeny další požadavky na chráničku včetně utěsnění na jednom konci, což tedy vylučuje plynovou trubku přímo ve zdi.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana