Jakým způsobem vyřešit instalaci zásuvky na půdě pro napájecí adaptér k anténě?
Patrik Mlynar:
Citace: Patrik Dedík 15.02.2016, 23:06
Mozno u UTP a siloviny nie, ale co to spravi z koaxom to neviem. By som bol zvedavy ci to nejako nerusilo obraz, alebo bu sem tam nezmurkol.
S koaxom je iny problem, ak jeho tienenie sluzi ako jedna z vodivych ciest vyrovnavajuca potencial medzi roznymi PEN. V extremnom pripade (bytovy hlinik TN-C) moze byt koax nahradou preruseneho PEN (uz tu tusim nejaka pani riesila tento problem).
JoseCZ:
Citace: Patrik Mlynar 16.02.2016, 08:56
ak jeho tienenie sluzi ako jedna z vodivych ciest
Slysel jsem, ze neco podobneho se muze stat i pri pouziti STP, problematiku vnimam tak, ze do domu se "starou elektrikou" patri UTP - vyrovnani zemnich potencialu pak neni reseno pres slaboprouda zarizeni. GigabitE na tom pobezi tak ci tak. 10G zde asi neresime.
Diky oddelovacim transformatork um u eth PHY a samotnemu principu kroucene dvoulinky povazuji Ethernet jako celkem odolne medium a i kdyz jsem se v praxi setkal se spolecnym vedenim ETH a silnoproudu v parapetnich zlabech, se spolehlivosti ethernetu na bezne kancelarske vzdalenosti nebyl problem.
K puvodni otazce - pouzil bych POE a "venkovni" UTP ktere je tuzsi a odolnejsi.
lipcaond:
(poklona) všem za názory a odpovědi. Poskytovatel provádí napájení antény přes PoE, takže pokud se dostanu husím krkem do rozvaděče, mám vyhráno.
Jaroslav Molák:
Sice máte vyhráno; vám se zdá, že je vyřešeno, ale poskytovatel porušuje předpis, nemůže v jedné trubce vést vodiče různých napětí. Pro kladení el. vedení platí technické normy, které nepřipouští toto řešení. Poskytovatel je naivní, když porušuje předpis.
Neznalost ale neomlouvá.
Řemeslo dostane "na zadek".
David Hruda:
Citace: Jaroslav Molák 18.02.2016, 20:30
.. nemůže v jedné trubce vést vodiče různých napětí.
A kabely?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana