Jakým způsobem vyřešit instalaci zásuvky na půdě pro napájecí adaptér k anténě?
Jaroslav Molák:
Z energetiky si vzpomínám, že ztrátový výkon transformátorů vzniklý Foucaultovými proudy byl asi 4% výkonu a to s orient. Si plechy.
Malá trafa, která jsou v adaptérech, příp. nabíječce jsou zřejmě dokonce jádro ze svařence a ztrátový výkon je převážný, adaptér, nabíječka víc hřeje než nabíjí.
Při revizích jsem nenarazil na případ, že adaptér by mohl být takovým zdrojem tepla aby došlo k zahoření. Pokud jsou hořlavé podklady musí instalace tomu odpovídat.
Prevence je kontrola a vyřazení takových zdrojů, které víc topí než mají a mohou být vyrobena "bezejmenými výrobci"
Jan Alin:
Citace: Jaroslav Molák 15.02.2016, 21:03
Při revizích jsem nenarazil na případ, že adaptér by mohl být takovým zdrojem tepla aby došlo k zahoření.
Tak mě jeden uniadaptér doma zahořel plamenem. Byl to přepínatelný univerzální adaptér a nebyl přetížený. To samé udělal jeden USB nabíječ 230V/USB SOLID model Au28020, ten plast na něm mě chytil na stole při dobíjení přehrávače MP4, hned jsem ho odpojil a zhasnul, ale bez odpojení by to hořelo nejspíš déle a být to na půdě s trochou prachu, tak je vymalováno. Je fakt že to nebyly profi přístroje, ale oba byly koupené v normálním obchodě s elektrem a oba měly CE. :(
Jaroslav Molák:
Náš trh je příliš liberální. Nevím v jaké fázi je stav, kdy Evropská unie v roce 2012 měla rozhodnout z titulu dovozu výrobků, které neodovídají EN (Evropské normě) a producenti jsou z Číny, že v Číně bude partner EU, resp.Eurochamb ers, který bude rozhodovat o firmách, které budou moci exportovat do unie svoje výrobky a bude selektovat export do EU. V roce 2012 jsme to Evropské komisi doporučili za Eurochambers.
Těch "šmejdů" je kolem nás až příliš, jak dosvědčujete Vy pane Aline.
Martin Novák:
Abych se po dlouhe a masturbaci ega nekolika pritomnych dobe vratil k puvodnimu dotazu:
Pane Lipcak, co vas proboha nuti instalovat zasuvku pod strechou?? Jeste nekdy na prelomu stoleti byl vymyslen protokol PoE (Power over Ethernet) snad prave proto, aby uz nikdo nemusel resit, jak napojit anteny, routery a dalsi elektronickou verbez s vykonem par malo watt nekde pod strechou nebo v racku. Co vam proboha brani, napajet zarizeni zezdola (a treba i ze zasuvky zalohovane UPSkou u pocitace) stejne jak napajite zesilovac anteny, namisto zoufalych napadu se zasuvkou ze svetla?? Pokud je to jen vyrobce zarizeni, trh je snad dost pestry a k dispozici jsou pokud vim i POE injektory a recivery pro universalni pouziti... Veci maji slouzit na to, na co jsou urceny a ruzne "ohybani" norem i vyrobku snad pronechame radeji kutilum...
A pro ostatni. Za leta praxe jsem se s problemem pri soubehu ethernetu a siloviny setkal snad pouze v pripade, ze slo o prumyslove prostredi a bordel z menicu. V beznem bytovem dome nedela problem ani soubeh siloviny a nestinenyho UTP v jednym zlabu
Patrik Dedík:
Mozno u UTP a siloviny nie, ale co to spravi z koaxom to neviem. By som bol zvedavy ci to nejako nerusilo obraz, alebo bu sem tam nezmurkol.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana