Pro jaké jiné námitky kromě ceny se odmítá použití chytrých instalací?
Radek Červený:
Citace: Jan Franěk 06.01.2016, 20:04
mech s upáleným N, PEN nebo po úderu blesku, to řeším minimálně 3-5x ročně
Ale dost. I když souhlasím s Radkem, je toto téma zaměřeno opačným směrem. Už ho nechám na pokoji. o:-)
Naprostý souhlas ;)
Radim Blaťák:
Ono holt každý se musí rozmyslet, od jakého výrobce si tyhle vychytávky vybere. Pokud chce investor s vidinou levnější instalace zvolit firmu, která začala dělat inteligentní instalace před rokem na koleně v garáži, tak musí počítat s rizikem případné horší podpory v budoucnu. Výrobce nemusí ustát konkurenci trhu a ukončit svou činnost. Nechci tim říct, že všichni co zrovna začínají jsou špatní, jen to riziko je tam větší.
Pokud si ale zvolím systém renomovaného výrobce, který je již na trhu desítky let, tak nepředpokládám že by ukončil podporu svých produktů třeba po desíti letech. Takové firmy, jako ABB, Legrand, Siemens apod, určitě nebudou mít zájem balamutit lidi, něco jim prodat a pak se na ně vykašlat.
Taky se mi zdá, že hromada věcí je s těchto systémů zbytečných, ale další hromada jich je fajn, které člověku dokážou žití v domě zpříjemnit.
Názor, že obdobné věci uděláte pomocí relé, časovačů apod. moc neberu, protože v těchto případech je to jak říká můj syn "pravěk" ::).
V dnešní době taky všichni pracujete na počítači, i když se může jak s pc, tak s daty něco stát. Kdo z vás ještě kreslí ručně, používá logaritmické pravítko, atd. jen proto aby se náhodou něco nestalo s elektronikou?
raj:
Citace: Radek Červený 06.01.2016, 19:54
Pokud budu brát jako argument bouřku, pak se tedy zeptám, proč je dnes v každé nové kuchyni elektrická trouba s displejem, když kuře upeču i v remosce. Proč je běžně procesorem řízená elektronika i v autech, když dřív stačil rozdělovač, kladívko a kondenzátor, atd.
Protože nic jiného se již sehnat nedá.
Mimochodem - remoska je u nás v kuchyni základ. Nikde není kuře lepší, než ze staré poctivé remosky "Grand" (provedení bez skleněného okénka, které způsobuje nerovnoměrnost ohřevu). Než se natopí trouba, je hotovo.
Máme již 20 let lednici Bosch. Stále tehdy nekřesťanské peníze. Špičková ergonomie. Jediné, co se sere je řídící elektronika. Stačí flikr a už měním na desce triak.
Jak jsem již psal - používám inteligentní autonomní systémy. Samostatnou EZS, GSM ovládání vrat, autonomní regulaci topení, autonomní záskokový systém jednak pro IT co je v nájmu, kdy přepínám mezi hlavní a záložní 35kV linkou a v nouzi startuji diesel.
To vše jsem si dělal sám na systému SIEMENS (také tuzemským bastlfirmám po špatné zkušenosti nevěřím), zbytek na Raspberry(ch)PI s vlastním systémem.
99% je tak proto, že mne to baví ve volném čase vyvíjet.
Jinak se dá brána otevřít tak, že vystoupím z auta, počítače se také bez proudu nezblázní, akumolačky se dají ovládat jističi jako před 10ti lety a záchod také spláchnu kýblem když nejde čerpadlo.
V chytrých domech (nikoliv v provozních budovách) krom nadšení majitele pro techniku vidím jen zbytečný snobizmus.
Milan Hudec:
Jinak řečeno, zkvalitní systémovka život?
O tom to je.
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 07.01.2016, 00:42
Jinak řečeno, zkvalitní systémovka život?
Nedá mi abych nereagoval a omlouvám se, že opět vstupuji do této debaty.
Ano, mohou. Třeba jsem dělal úpravy na systémové instalaci, která fungovala jako kompenzační pomůcka pro majitelku, která byla na vozíku. Je mnoho míst, kde může tento systém pomáhat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana