Pro jaké jiné námitky kromě ceny se odmítá použití chytrých instalací?

<< < (6/28) > >>

Jan Alin:
Citace: Radek Červený  06.01.2016, 16:22

Asi počkám, až bude založené vlákno proč chytrou instalaci ano. Protože když to tady čtu, tak mě docela překvapují citované názory, a to i mnohdy kolegů, kterých si profesně velmi vážím.

Já si nemyslím že názory odsuzují tzv.chytrou instalaci jako takovou, spíš jsou výhrady k provedení s centrálním systémem a k nejistotě funkce a servisovatelno sti do budoucna obecně v souvislosti s moderní uměle snižovanou životností výrobků. Jedna prasklá vodovodní trubka, nebo šikovný úder blesku, dokážou napáchat nenapravitelné škody. 
Je fakt, že reklamní akce a marketingové kejkle spíš informovanosti škodí, když přehánějí dobré vlastnosti a zamlčují, nebo bagatelizují problémy. Situace je podobná elektromobilům, je to fajn nápad, má to spoustu perfektních vlastností, ale také spoustu nepříjemných vlastností a nedostatků. S návratností a ekonomikou to bude podobné. Osobně se přikláním k tomu, že technologie sice dokážou někde něco i šetřit, ale celkově to vyjde dráž. To ovšem nemusí být na škodu, protože to přináší pohodlí,...... atd. za které si rád připlatím v případě že na to mám. Holt, svět je barevný, v černobílém by byla nuda.  ;) 

Jan Franěk:
Vždy jeden z prvních argumentů investora. A co když nepůjde elektrika. To budeme v prd...i? Říkám ano, ale jako s každou elektrikou i bez "chytrosti".

Momentálně doma jedu na FOXTROTu a hodlám v tom i pokračovat  ;)

Citace: Radek Červený  06.01.2016, 16:22

Asi počkám, až bude založené vlákno proč chytrou instalaci ano. Protože když to tady čtu, tak mě docela překvapují citované názory, a to i mnohdy kolegů, kterých si profesně velmi vážím.

V podstatě nemám čím do tohoto vlákna přispět. Jen ty výše psané názory mi přijdou jako názory od lidí, co o chytré instalaci někdy někde slyšeli, případně ji viděli na graficky křiklavém marketingovém letáku a ještě někde zaslechli jedna paní povídala.

Jsem téhož názoru. Naprostá většina argumentů je spíš úsměvná a podložená tlachy a možná i přístupem některých velmi levných firem.

Citace: Václav Kalina DC  06.01.2016, 18:01

Třeba u vás nejsou bouřky  >:(

I to jsem už jednou řešil  ;)

Citace: Jan Alin  06.01.2016, 18:22

Existuje pár příkladů, kdy se mu opravdu věřit nedalo.  ;)

To myslíte vážně, že excel neumí sčítat správně?  (ssur)

Radek Červený:
Pokud budu brát jako argument bouřku, pak se tedy zeptám, proč je dnes v každé nové kuchyni elektrická trouba s displejem, když kuře upeču i v remosce. Proč je běžně procesorem řízená elektronika i v autech, když dřív stačil rozdělovač, kladívko a kondenzátor, atd.

Životnost a servisovatelno st po jistou dobu je věcí volby výrobce, proto jsem psal, pojďme jmenovat ty, kteří po pěti letech ukončí systém bez další podpory, atd. Jinak to je jen tlachání ve smyslu jedna paní povídala.

A mimochodem, nevím jak vy, ale já osobně jsem v praxi viděl mockrát upálenou PENku a následně vzniklé škody potom, ale nefunkční úplně mrtvé PLC....... vlastně to jsem mrtvé ještě neviděl ani jednou. Zpravidla to chytne napájecí zdroj. Ale to je už věcí názoru.

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Franěk  06.01.2016, 19:43

To myslíte vážně, že excel neumí sčítat správně?  (ssur)

V minulosti už pár chyb odhaleno bylo. Pravděpodobnos t, že vám tam v příští aktualizaci zase nějakou zanesou, je sice malá, přesto nenulová.

Jan Franěk:
Také jsem viděl mnohem více vypálených instalací po bouřce, nebo upadnutí PEN, případně N vodiče. ALe PLCčkovou instalaci, možná i díky nasazení ochran, jen jedinou a to ještě před zapojením zmiňovaných ochran. Za cca 6 let, jsem řešil maximálně tři opravy na systémové instalaci a jedna z toho byla zřejmě schválně udělána na jednom školním objektu, aby servisní firma (nebyla to má instalace)  měla stálou práci.
Na domech s upáleným N, PEN nebo po úderu blesku, to řeším minimálně 3-5x ročně

Ale dost. I když souhlasím s Radkem, je toto téma zaměřeno opačným směrem. Už ho nechám na pokoji.  o:-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana