Pro jaké jiné námitky kromě ceny se odmítá použití chytrých instalací?
Miroslav Minařík:
Byl jsem požádán jedním velkým kritikem systémových instalací o založení vlákna na toto téma. Sice nevím proč ho potřebuje, má svých vlastních argumentů hodně, ale vlastně mne to také zajímá.
Podle mne pokud neuvažujeme cenu jako hlavní argument, pak opravdu nevím proč ne.
Co vy na to?
Jirka Š. Svejkovský:
Příliš mnoho "kurvítek". Tudíž vysoké náklady na údržbu. Klasický vypínač za 15 let nejspíš seženu, nevím ale, jak to bude s "chytrým" vypínačem.
Odejde mi procesor, je přijatelný celkový blackout do doby výměny?
Spousta aktorů je bezdrát. Neustále měnit baterie (ekologická zátěž ;) ). I systém něco žere, jsou to dodatečné náklady na provoz.
raj:
Já zastávám (a také mám realizovanou) střední cestu.
Více samostatných inteligentních jednotek, než jeden "centrální mozek lidstva".
V případě poruchy CML (stačí i centrálního switche) mi totiž nepůjde nic, což se mi moc nelíbí.
Můj případ to není - ale být závislý na cizím, věčně čas nemajícím programátorovi (a co si budeme povídat, programátoři také dělají prasečiny - jen nejsou vidět) také není výhra.
A ovládat světlo na záchodě tabletem mi i v dnešní "moderní době" stále přijde dost ujeté.
Jiří Schwarz:
- někdy možná hraje roli neochota a konzervativní přístup starších uživatelů
- aby to mělo nějaký význam, někde stačí ovládací prvek, snímač, ale někde je potřebný i "akční člen", zpravidla motorový pohon. Pro seriozní zálohování asi obyčejná UPS nebude to pravé...
- čím víc to umí, čím je to "chytřejší", tím víc je tam míst, kde by se to dalo napadnout, ať již ze škodolibosti, nebo ze zištných důvodů.
Nějaké jednoúčelové maličkosti používám, ale na "vrchol" se rozhodně neženu.
J Lhava:
- co trvalá spotřeba všech těch CPU a automatů? stále se řeší odpojování spotřebičů ve stand-by a to bude zajištěno automatem, který žere trvale násobně více?
- riziko napadnutí zvenku, zejména pokud bude instalace připojená do internetu
- příliš mnoho míst, co se mohou pokazit (CPU, SW, aktory, komunikace, apod.)
- v případě bezdrátové komunikace další elektronický smog
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana