Pro jaké jiné námitky kromě ceny se odmítá použití chytrých instalací?

<< < (4/28) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Václav Kalina DC  05.01.2016, 22:06

...
PS: dokud byla na dráze elektromechani ka a releovky, nebouraly vlaky tak často jako dnes.  :'(

Tak tohle bych si nedovolil tvrdit.
Měl jsem možnost trochu nahlédnout  do principu nových elektronických systémů a než někdo něco schválí a zavede do provozu, to se autor zapotí...
A ani rozbory nehod něco takového neukazují.

Něco jiného je zpoždění nebo jiné narušení provozu dané tím, že tam není výpravčí a dispečer, který to ovládá na dálku, má omezené možnosti nějaký problém nějak "eliminovat".

Václav Kalina DC:
Jde hlavně o to, že se na to moc spoléhá a lidé lenivi . Jsem vyucenej zabezpečovak a co si pamatují, tak taková elektromechani ka bylo umělecké dílo. To už by dneska nikdo nepostavil. Znám i lidí z AZD, vím že ty systémy jsou mnohokrát jistene, ale pak to skončí stejně na tom, že strojvedoucí prehledne navestidlo, do bezpečnostního tlačítka je schopnej mlátit i když usne a nakonec ho nedokáže zastavit ani výpravčí centralstopem. Tak nevím kde je chyba   :-\

Miroslav Minařík:
Citace: Václav Kalina DC  05.01.2016, 23:36

Jde hlavně o to, že se na to moc spoléhá a lidé lenivi . Jsem vyucenej zabezpečovak a co si pamatují, tak taková elektromechani ka bylo umělecké dílo. To už by dneska nikdo nepostavil. Znám i lidí z AZD, vím že ty systémy jsou mnohokrát jistene, ale pak to skončí stejně na tom, že strojvedoucí prehledne navestidlo, do bezpečnostního tlačítka je schopnej mlátit i když usne a nakonec ho nedokáže zastavit ani výpravčí centralstopem. Tak nevím kde je chyba   :-\

Používám ke sčítání více čísel Excel protože jsem lenivý to dělat na kalkulačce. Nemám Excelu věřit?

Vojtěch Běhunčík:
Pokud jde o Excel, záleží na tom, v jakém číselném oboru se pohybujete.
Viz např. zde https://en.wikipedia.org/wiki/Numeric_precision_in_Microsoft_Excel

Milan Hudec:
Vlaky bourají hlavně proto, že prakticky zmizela nákladní doprava, a když se má složitěji šíbovat, jsou to vánoce, dříve běžná rutina.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana