Pro jaké jiné námitky kromě ceny se odmítá použití chytrých instalací?
Martin H.:
1. Veľká časť potrieb sa dá riešiť ad-hoc primitívnymi senzormi, časovačmi, diaľkovými ovládačmi atď. 20% ceny, 80% výsledok.
2. Prezentované a ponúkané vlastnosti sú hlavne na efekt. Volám to ohurovanie návštev. Po opadnutí prvého nadšenia príde vytriezvenie, lebo zďaleka nie všetko, čo sa dá spraviť, aj má význam spraviť.
Michal Čeleda:
Možná to není přímo k tématu, ale občas uživatelé zjistí, že některé systémy jsou pro ně jistým omezením, povinností. Jako příklad bych uvedl EZSku, kdy je na uživateli, aby si hlídal zapnutí/vypnutí (automat je vhodný do firmy, do rodinného domu asi moc ne). Nebo má nastaveno, že po zapnutí EZS se vypnou "nepotřebné" okruhy v rozvaděči, ale zároveň má např. v dílně připojenou nabíječku autobaterií a tedy musí myslet na to, že je potřeba jí připojit tam, kde je trvalé napájení. Někdo si to uvědomí dřív, někdo později.
Václav Kalina DC:
Já si to vyvíjím sám, ale co se týče inteligentní instalace na kseft, určité bych nikomu nenabízel nic víc, než regulaci vytapeni, nějaký měření energii a maximálně tak odpojení zbytnych okruhu při zastrezeni objektu. Vše se dá udělat aby to fungovalo i manuálně v případě poruchy. Jsem velký skeptik ohledně zbernicovych systému. Vypínač je vypínač a pokud někdo touží po tlacitkach, dá se to řešit i pres multifunkční relé. Na takové pitomnosti člověk nepotřebuje procesor.
PS: dokud byla na dráze elektromechani ka a releovky, nebouraly vlaky tak často jako dnes. :'(
Jan Alin:
Automatizaci činností které jsem nucen pravidelně provádět mám docela rád, ale ne tu centrální kdy porucha jedné součásti dokáže vyřadit celý systém.
Jako hlavní problém ale vidím dnešní životnost zařízení. Dnes se věci dělají na dobu záruky a ne na celý život. Opravdu pochybuji, že se při poruše za patnáct nebo dvacet let dovolám jednoduché opravy, spíš to bude na rekonstrukci všeho a není jasné, kam půjde vývoj. Představa, že budu vše po patnácti letech předělávat mě děsí. Naopak soustava samostatných zařízení, která pracují nezávisle a doplňují se svou funkcí mě docela oslovuje, mohu si složit co chci a přitom nahradit kteroukoli součást jinou bez ovlivnění zbytku.
Martin Novák:
Citace: Jan Alin 05.01.2016, 22:10
Automatizaci činností které jsem nucen pravidelně provádět mám docela rád, ale ne tu centrální kdy porucha jedné součásti dokáže vyřadit celý systém.
Naprosty souhlas. Kdyz se clovek na to podiva strizlive, tak 80% funkcii "inteligentnich instalaci" je akorat tak pro efekt. Jo, je zajimavy zhasnout zapomenute svetlo ve sklepe z panelu v obyvaku, jenze zapomenuty svetlo zhasne i impulzni rele za par korun a v tom sklepe pak rozsvitite i kdyz dojde k poruse svetla v obyvaku a tim bych si v pripade ze porucha v obyvaku zpusobi zkrat na sbernici vubec nebyl jisty....
Citace: Jan Alin 05.01.2016, 22:10
Jako hlavní problém ale vidím dnešní životnost zařízení. Dnes se věci dělají na dobu záruky a ne na celý život. Opravdu pochybuji, že se při poruše za patnáct nebo dvacet let dovolám jednoduché opravy, spíš to bude na rekonstrukci všeho.
15 let? Srandisto. Znam lidi, kteri se nechali pred par lety ukecat na system INELS a pak horce zaplakali nad vydelkem... (wall)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana