Pro jaké jiné námitky kromě ceny se odmítá použití chytrých instalací?
Juraj Rojko:
Kromě toho co už zaznělo osobně jako nejzásadnější problém považuji komplikovaný a patrně také drahý servis, protože elektrikářů s potřebnými znalostmi a vybavením je velmi málo. Ačkoli dům mi bezproblémově běží na Foxtrotu, tak laikům bych doporučoval aby si velmi dobře rozmysleli zda do něčeho takového jít.
Milan Hudec:
Zde pár odpovědí pololaiků.
V okamžiku kdy uživatelsky vše pochopím nastoupí systém nový (dance)
Takže lenost učit se pomíjivé.
Systémy nejsou navzájem kompatibilní.
Potřeba osobního "štelovatele" systému.
Systém rychle stárne, co je dnes in, bude za pár let v...
Nepotřebuji nic nového.
Chci něco fakt super, tímhle neoslním.
To ty prachy raději prochlastám, to nezklame.
Pavel Horský:
Prostě, čím více elektroniky, tím větší náděj, že se jednoho krásného dne vše zhroutí.
Největší riziko vidím v napadnutí zvenku při připojení systému do internetu.
Teď by mě zajímalo, jak to bude na vahách s pro a proti.
raj:
Citace: Pavel Horský 04.01.2016, 16:19
Největší riziko vidím v napadnutí zvenku při připojení systému do internetu.
Toho jediného se nebojím.
Mám toho "vystrčeno" do "ostrého" internetu docela dost, nejsem co se týká zabezpečení paranoik a zatím útokům odolávám.
Vašek V:
Jako laik vidím hlavní problém odmítání ve špatném nebo nevhodném prezentování informací kolem těchto systémů. Následující berte, prosím, s nadsázkou.
Za půl milionu dostanu možnost odkudkoliv na Zemi blikat barevnou žárovkou v předsíni, zjistím, zda se teplota na verandě neblíží k maximu rtuťového teploměru a jestli jej není potřeba schovat do chladna, aby nepraskl a nebo mohu přehlušit zápach na wc operní árií po každém spláchnutí. K tomu ještě každý rok ušetřím 6000Kč, takže už 83. rok se náklady vrátí.
Systémová instalace zní velice cize a složitě a odrazuje od dalšího uvažování nad jejím pořízením. Inteligentní zní mnohem více lákavěji, ale nenabízí inteligenci a po bližším prozkoumání přinese hlavní nabídka funkcí zklamání.
Osobně nad systémovou instalací uvažuji, ale realizace je plánována až do blízké budoucnosti, kdy budou k dostání "inteligentní" spotřebiče.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana