Jak se tvářit na svítidla domácí výroby?

<< < (3/4) > >>

Jiří Novotný- Stryker:
Já nevěřím svým očím, co zde čtu!
Opět ten hnusný alibismus RT. Proč prostě nenapsat, že zařízení nevyhovuje?
Jak si může RT při revizi vybrat jen tu část, která mu vyhovuje, když tam ta osvětlovací tělasa jsou namontována?
Vždyť vy všichni zastánci tohoto řešení lžete.
Pokud donutíte majitele ta svítidla sundat, potom OK, to beru, ale pochybuji, že toto někdo bude dělat.  >:(

Pavel Horský:
Citace: Jiří Novotný- Stryker  16.12.2015, 07:30

Jak si může RT při revizi vybrat jen tu část, která mu vyhovuje, když tam ta osvětlovací tělasa jsou namontována?
Vždyť vy všichni zastánci tohoto řešení lžete.
Pokud donutíte majitele ta svítidla sundat, potom OK, to beru, ale pochybuji, že toto někdo bude dělat.  >:(

Při čtení vašich příspěvků mi stále něco uvnitř nme říká, že to u vás nebude až tak vážné a že skutečnost je jinde než zde předkládáte. Zřejmě se budu muset zastavit u vás na jihu a udělat prověrku  :)

Milan Hudec:
Citace: Jiří Novotný- Stryker  16.12.2015, 07:30

Každý špagátek má dva konce, to revidujete zásuvkový okruh až do elektrárny?,  také se zastavíte většinou na nejbližším jističi, byť před ním dozajista hrozí porucha PEN.
Navíc u svítidel zaměnili značku montáže na hořlavé podklady, takže svítidlo evidentně doma nevyrobené, ale bez štítku stejně neodhadnete.

Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz  15.12.2015, 16:29

Co by se mi na tom nemělo líbit?
...revize končí na připojovacích svorkách svítidla, svítidlo je posuzováno jako spotřebič, na který se tato revize nevztahuje...
Mám svoje hranice... Ať si "patlal" najde někoho odvážnějšího, kdo se nechá uplatit a podepíše se pod to...

Jirko ona věta musí být propracovenějš í a rozhodně bych se nezmiňoval o svorkách svítidla, nýbrž o svorkách zakončujících světelný okruh ;)

Maroš Klein:
Pri revízii kutilské svietidlo vidím, to spadá do časti Prehliadka. Tak isto ako prípadné ozdoby na ňom zavesené. Nevidím však jeho certifikát. No ale ten nevidím ani u bežných svietidiel, keď sa po montáži všetko vyhodí s krabicou.
V správe teda svietidlá vždy popíšem aspoň typovo na základe obhliadky, práve kvôli tomu, že aké tam počas revízie bolo.
Ak sa mi ale jednoznačne nepozdáva, a už na prvý pohľad vyzerá nebezpečné a atypické, upozorním naňho konkrétne v nedostatkoch.
V návrhu opatrení je navyše potrebné vždy uviesť upozornenie na používanie len schválených výrobkov.
Elektrickú bezpečnosť každý overuje svojimi vlastnými postupmi, čo zase uvedie vo vyhodnotení meraní. Ale to je už iná téma.
Skutočná pravda bude teda taká, ako tu už veľakrát odznelo. Nikto sa pri revízii nedriape ku každému svietidlu a už vôbec nie každé otvára.
Citace: Jiří Schwarz  15.12.2015, 22:39

, , ,Takže připojovací svorky ANO, správnou volbu svítidla s ohledem na hořlavost/nehořlavost podkladu, připojení ochranného vodiče...

Napríklad práve tento postup vyžaduje kontrolu a rozobratie každého svietidla.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana