Jak se tvářit na svítidla domácí výroby?
Verenavský:
Navštivil jsem restauraci, kde jako svítidla používali dřevěné kola z povozu na kterých byly namontovány objímky se žárovkami. Wago svorky byly vidět.
Světla na stěnách jsou pouze objímky zakryté jakoby starým štítem rytíře.
Jak se na tyty výrobky tváří normy a odborníci?
Pavel Horský:
Jelikož jde o domácí výrobek bez jakýchkoli dokladů a majitel restaurace tato svítidla asi horko těžko sundá, je tu jen jedno řešení, které se asi mnoha RT nebude líbit......... ......
V revizní zprávě bude uvedeno, že jsou světelné vývody ukončeny lustrovou svorkovnicí a zaizolovány. Pak jdou svítidla za majitelem restaurace a ten ať si pak zdůvodňuje vzniknuvší problémy, které vznikly díky těmto lidovým výtvorům.
Čech je od přírody všeumělem postižený chronickým kutilstvým, což ovšem neznamená, že mu to jako RT potvrdíte a vezmete vše na sebe.
Se svítidly na stěnách je to stejné.
Pakliže se vám toto řešení nelíbí, otočte se na kramfleku a snažte se, aby majitel viděl už jen vaše vzdalující se záda.
Jan Bocek:
Citace: Verenavský 15.12.2015, 13:22
Navštivil jsem restauraci, kde jako svítidla používali dřevěné kola z povozu na kterých byly namontovány objímky se žárovkami. Wago svorky byly vidět.
Světla na stěnách jsou pouze objímky zakryté jakoby starým štítem rytíře.
Jak se na tyty výrobky tváří normy a odborníci?
Záleží na tom, za jakým účelem jste restauraci navštívil.
Často při večeři v restauraci trpím profesní deformaci a vidím věcí, které jiní účastníci podniku nevidí.
Pokud ale jste toto zařízení navštívil s objednávkou na revizi, je situace jiná. Pak i rada kolegy Pavla je jedna z řešení. Předmětem revize byl jen rozvod elektriky po zásuvky a po vývody světel, které nebyly instalované. Trochu divná VRZ, ale často jsem viděl to takto napsáno.
Při PR ale musíme napsat, že svítidla nemají výrobní štítek a nesplňuji některé požadavky....a nebo navrhujeme úpravu el. instalace tak, aby splňovaly bezpečnostní podmínky provozování v těchto prostorech. Na příklad zapojení Fi.....ale i tak "home made" světla to je na zvážení "jak se tvářit".
Již JŠ zde jednou psal, že hospody revidovat, že je to "peklo". A zvláště vietnamské....
Pavel Horský:
Revidovat cokoli ve spojitosti s Vietnamcem je děsné.
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský 15.12.2015, 14:15
...je tu jen jedno řešení, které se asi mnoha RT nebude líbit......... ......
Co by se mi na tom nemělo líbit?
...revize končí na připojovacích svorkách svítidla, svítidlo je posuzováno jako spotřebič, na který se tato revize nevztahuje...
Mám svoje hranice... Ať si "patlal" najde někoho odvážnějšího, kdo se nechá uplatit a podepíše se pod to...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana