Je normalne, ze na zapojenie lustru je kabel, v ktorom je faza stale?
MrPeter:
Zas je zvláštní, pokud je instalace uděla ná "po novu" a je tam proudový chránič, tak že nevybavuje...
Taky mi je divný, že by někdo natáhl čtyřžilový kabel v elektroinstala ci (pokud to tedy tak nebylo v projektu). Řekl bych, že 4žilový kabel není zcela běžná výbava elektromontážn íků.
Jiří Novotný- Stryker:
Citace: MrPeter 05.12.2015, 15:45
Zas je zvláštní, pokud je instalace uděla ná "po novu" a je tam proudový chránič, tak že nevybavuje...
Taky mi je divný, že by někdo natáhl čtyřžilový kabel v elektroinstala ci (pokud to tedy tak nebylo v projektu). Řekl bych, že 4žilový kabel není zcela běžná výbava elektromontážn íků.
Není potřeba PCH na světla (předpokládám, že nejsme v místnosti s vanou, či sprchou). Pravděpodobně není použit centrální PCH a kdo ví, jestli je vůbec nějaký použit. V této instalaci by mě nepřekvapilo vážně nic.
Jan Alin:
Prostě po krabici je zrekonstruován o, ve stropě zůstalo staré vedení protože majitel nechtěl sekat strop. Můžeme diskutovat o tom, jak moc je to správně podle předpisů, ale to je tak jediné. Kdyby všechny problémy byly takto malicherné, to by bylo místo pro život.
Jan Franěk:
Opět situace, kdy na dálku nemůžeme prohlásit jasné je to OK, nebo je to špatně. To, že se v krabici nachází jeden modrý vodič, ještě nemusí znamenat a neznamená že není instalace v TN-C. Tedy ke správné odpovědi máme málo vstupních informací.
Osobně tedy stále nevím, jestli je v lustru a zapojení nějaký problém, nebo není.
Jediné co mi je na tom divné je to, že elektrikář potřeboval hodinu k tomu, aby se zorientoval v jedné krabici, světlu a vypínači. Ale možná je tam více problémů, než tušíme. Nechci ho zcela podceňovat a sám jsem pár prasáren také musel řešit a občas daly zabrat.
Pavel Horský:
Připojuji se k odpovědi kolegy Alina a dál bych v tom nic nehledal.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana