Je normalne, ze na zapojenie lustru je kabel, v ktorom je faza stale?

<< < (2/5) > >>

Jan Alin:
Ostrá fáze se používala například u lustrů, které byly zároveň s ventilátorem, zapojoval jsem ho známému a dokonce byl i ve dvojce. Měl jsem tam ovšem natažen kabel 5C, takže modrý i z/ž byl přítomen tak jak to má být. 

Jiří Novotný- Stryker:
Pokud je instalace nově udělaná, nemá v ní jakési přeznačování co dělat! "N" vodič má jasné barevné označení.
Je tady nějaký projektant kromě mě, který by tam takový kabel nakreslil a připsal k němu poznámku, že fázový vodič (šedé barvy) bude přeznačen?
Já nikoli :(

Lukáš Rotrekl:
Já bych to tak taky nenakreslil (v případě domovní instalace),  ale nevím, čím bych to skopnul jako revizák... PE a ZŽ je kombinace nedotknutelná. ... modrá barva je vyhrazena pro N, o tom taky není sporu, ale vodič barvy určené pro fázové vodiče mohu na nulový přeznačit, v některých případech je to i nutné. Například se mě nepovedlo sehnat pro signalizaci kabel 19x1 se ZŽ, modrým a 17 černými vodiči...

Zinok:
Otvoril som krabicu v miestnosti kde ma byt tento luster, nasiel som tam volne pohodeny modry kabel...

K lustru modry kabel nevedie.

image hosting over 10mb

Jiří Novotný- Stryker:
Potom je to jasné, do krabice rozvod ještě OK, od krabice ke světlu už holt nějaký prapodivný kabel, který prostě modrou barvu nemá. O důvodu můžeme pouze spekulovat, byť si myslím své.
Jednoznačně toto není v souladu s PD (kdyby ovšem existovala). Takto by to nikdo nenakreslil!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana