Moderátor: Mimo pravidla zadávání diskusních témat! vzdálení kolegové:),
moc rád bych vás poprosil o radu.
1)
Navrhl jsem si zapojení rozvaděče (viz. příloha) a přijde mi to tam na průměrný RD trošku "přechráničovan
é"
. Co si o tom myslíte? V kuchyni bych chtěl lednici asi od společného chrániče oddělit a napadlo mě spojit obě koupelny do jednoho chrániče. Mám strach toho slučovat více jednak kvůli selektivitě a taky komfortu.
2)
V rozpisu (v příloze) jsem si udělal i předběžné rozfázování a navrhl přístroje. Můžete mi k tomu dát nějaký koment prosím? Ve většině novostaveb, ve kterých jsem byl se s tím moc nepárali a všude se vešli do 50 modulů, ale zase bych to chtěl mít pořádně, když už to jednou dělám. Navíc jsem plánoval možnost rozšíření o inteligenci na světla a rolety (řešené např. pomocí KNX, nebo jinak..), tak bych chtěl mít v rozvaděči místo. (Podružný elektroměr tam mám z důvodu, že budu měřit spotřebu TČ a pomocí utrazvukového měřáku i teplo a přes impulz nebo M-BUS budu měřit a logovat reálný topný faktor TČ v čase.)
3)
Jaký rozvaděč máte v oblibě, bez ohledu na peníze? (Myslím z hlediska řešení svorkovnic, komfortu zapojování,kvality, atd..). Kromě Hageru se mi líbil i Moeller a OEZ.
Předem moc
všem za odpovědi. Projekt na to sice mám, ale v min. rozsahu pro stavební řízení a další řešit nebudu. Nejsem laik, ale klasickým elektroinstala
cím jsem se nikdy prakticky nevěnoval.