Musí být na lůžkovém pokoji nemocnice nouzové osvětlení?
J Lhava:
Citace: Radim Blaťák 26.11.2015, 17:13
... Nouzové osvětlení je potřeba aplikovat, protože při odpojení díeselu třeba CENTRAL STOPEM je potřeba zajistit na pokoji osvětlení pro orientaci a únik nemocných osob.
Že by se diesel vypínal CENTRAL STOPem? Kor v nemocnici? To se mi moc nezdá, diesel většinou zálohuje i požárně bezpečnostní zařízení. Anebo tam mají diesely dva? Jeden na DO a druhý na PBZ? To asi ne, že?
Radim Blaťák:
Schéma zapojení se mi do ruky nedostalo, tak nevím, jak to tam mají, ale rozvodnice požární ochrany je z dieselu napojena.
Nemyslel jsem odpojení celého dieselu ale všech ostatních okruhů, mimo rozvodnici požární ochrany.
Citace: Jan Hlavatý. 27.11.2015, 09:52
Že by se diesel vypínal CENTRAL STOPem? Kor v nemocnici? To se mi moc nezdá, diesel většinou zálohuje i požárně bezpečnostní zařízení. Anebo tam mají diesely dva? Jeden na DO a druhý na PBZ? To asi ne, že?
K čemu by tam pak ten CENTRAL STOP byl, kdyby jim zůstala celá nemocnice pod napětím na obvodech DO?
František Šohajda:
Citace: Jan Hlavatý. 27.11.2015, 09:52
Může se vypnout DA...PBZ má vždy svou zálohu na 3 hodiny....(baterie)
Z okruhů DA může být požár, musí to vypnout.
Radim Blaťák:
Citace: František Šohajda 27.11.2015, 12:21
Může se vypnout DA...PBZ má vždy svou zálohu na 3 hodiny....(baterie)
Z okruhů DA může být požár, musí to vypnout.
Přesně tak. Jinak by tlačítko CENTRAL STOP nemělo smysl.
Lukáš Rotrekl:
Pokud bude Diesel pro PBZ nemůže snad být vypínaný CS, ale až TS.
Provedení pak ale musí odpovídat tomu, že to je PBZ.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana