Co byste vzkázali panu "projektantovi", potažmo investorovi takového hromosvodu?

<< < (2/14) > >>

Zdeněk Friedrich:
Citace: Jiří Novotný- Stryker  01.11.2015, 16:55

A co se obsahu týče, nevidím tam ani náznak jakéhosi elektra (či bleskosvodu). Toto je jakýsi stavařský výkres
Mám pocit, že zde došlo k nedorozumění. Výkres je věc jedna, požadavek investora věc druhá.

Já tam teda náznak vidím viz: LEGENDA DEMONTÁŽÍ A REPASOVANÝCH PRVKŮ-M4 MONTÁŽ KOMPLETNÍHO STÁVAJÍCÍHO HROMOSVODU V PROSTORU REALIZACE ZATEPLOVACÍHO SYSTÉMU
Vůbec bych se nedivil, kdyby zadání od investora bylo opsáno z technické zprávy.
Zateplovač společně s projektantem se napakuje na zateplení (zajisté z dotací) a jelikož asi není úplně blbej a je si vědom, že by se mohl dostat do velkých problémů (obecné ohrožení, neoprávněné podnikání, podvod atd,),  tak hledá nějakýho neumětela (můžete si dosadit i jiné pojmenování),  který udělá za pár šupů tuto prasečinu investorem i projektantem nazvanou hromosvod a ještě se pod to podepíše. Vlastně už našel - jedna nabídka už byla učiněna. Zakončeno to bude zajisté referencí, jak byli všichni spokojení s rychlostí provedení, vstřícným jednáním, dodržením termínu a slušné ceny  (zle).

Jiří Novotný- Stryker:
Nevidím to tak jednoznačně jako Vy. Navíc na předčasné soudy máme málo informací.
V čem spatřujete až tak zásadní problém? Klíčové slovo je OPRAVA nebo REKONSTRUKCE.
Netvrdím, že to je úkazkkové řešení, nicméně jsem to pochopil tak, že se jedná o opravu stávajícího stavu, resp. vše bude po instalaci zateplovacího systému navráceno 1:1 zpět. Tudíž "držíme" normu platnou v době vzniku daného zařízení a použijete původní projektovou dokumentaci, která se jistě zachovala  ;)
O jaký stupeň PD by se vlastně mělo jednat? Na opravy se žádná nezpracovává. Nechápu Vaše rozhořčení a tak bojovný postoj.
Stavař naprojektuje rekonstrukci (zateplení) a v TZ se zmíní o tom, že vše (hromosvod) bude navrácen  na zateplovací systém zpět.
Kde vidíte to neoprávněné podnikání, obecné ohrožení, či podvod?)
Pokud provedení hromosvodu stačilo doposud, myslím si, že bude stačit i nadále.
Jiná situace by ovšem byla, kdyby se ofiko jednalo o rekonstrukci. Potom ano, potom nastupuje projektant s 62 305kou a už se rozjede úplně jiné divadlo.

ACEOF ACES:
Nevíte jaké jsou, za ta léta zkušenosti, s hromosvody na panelových domech?

Jiří Novotný- Stryker:
Citace: ACEOF ACES  01.11.2015, 19:00

Nerozumím Vašemu prohlášení?  :(
Pokud to tak jednou bylo naprojektováno, zrealizováno, zrevidováno, zkolaudováno, tak to nemůže být špatně! Pokud je cokoli z toho porušeno, hledejte chybu tam.
Porovnávat to s tím, co je "na stole" dnes, to vážně nelze.
Potom i škoda Favorit bez airbagů je  ohrožení života, a tento vůz nepatří na silnici.

Jan Alin:
Citace: ACEOF ACES  01.11.2015, 19:00

Vzhledem k jejich počtu jsem neslyšel o nějakých výjimečných problémech.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana